Cumhurbaşkanı adayları ne kadar oy alıyor? İşte Nisan ayındaki 9 anketin sonucu

TAKİP ET

Türkiye, sandık başına gitmek için gün sayarken seçmenin nabzını tutan araştırma şirketleri peş peşe anket sonuçları yayınlıyor. İşte Nisan ayında açıklanan 9 seçim anketinin sonucu...

Önümüzdeki 4 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için anket çalışmaları hız kazandı. Nisan ayında yapılan kamuoyu araştırmalarına göre, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için sadece bir araştırmada seçim ilk turda sonuçlanıyor.

Anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm araştırmalarda önde görünüyor. Ancak Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy oranı yüzde 2,1 ile yüzde 9 arasında değişkenlik gösteriyor.

Optimar, ArtıBir ve TEAM Araştırma şirketlerinin anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk turda yüzde 41-48 arasında oy alırken, Kılıçdaroğlu ise yüzde 42-44 arasında oy alıyor. Ancak Yöneylem Sosyal Araştırmalar'ın nisan ortasında yaptığı ankette Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın yaklaşık 5 puan önünde çıkıyor.

Gezici'nin Nisan ayındaki anketine göre, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 53,4 oy alırken, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43,2'de kalıyor. Muharrem İnce yüzde 2,1; Sinan Oğan ise yüzde 1,3 oy alıyor. Seçimin ikinci tura kalması halinde ise Kılıçdaroğlu yüzde 55,2 oy alırken Erdoğan yüzde 44,8'de kalıyor.

Metropoll'ün Nisan ayındaki anketine göre ise Kılıçdaroğlu yüzde 42,6; Erdoğan yüzde 41,1 oy alıyor. Ancak bu ankette kararsızlar dağıtılmadan önceki sonuçları yansıtıyor.

Sonuç olarak, yapılan anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu önde görünürken, Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı değişkenlik gösteriyor.

seçim anket adaylık