Cumhur İttifakı Meclis'e gelmedi, kanun muhalefetin oylarıyla reddedildi

TAKİP ET

Cumhur İttifakı'nın getirdiği kanun teklifi AK Parti ve MHP milletvekillerinin birçoğunun oylamaya gelmemesi nedeniyle muhalefetin oylarıyla reddedildi. Böylece "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun teklifi" düştü.

AYKIRI / ANKARA

Meclis'te bugün tarihi bir gün yaşandı. Sandalye sayısı olarak çoğunluğa sahip olan Cumhur İttifakı milletvekillerinin birçoğu Meclis'e gelmedi. 

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi'nin kabul edilmesine ilişkin yapılan açık oylama sonucunda muhalefet vekillerinin çoğunluğu sağlamasıyla "red" kararı çıktı.

Getirilmek istenen kanunda çok önemli değişiklikler yer alıyordu. 
Kamu kurumlarına alınacak kişiler için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması gibi değişikleri getiren kanun teklifi böylece rafa kalkmış oldu. 

Cumhur İttifakı yasayı yeniden Meclis'e getirip oylamak isterse en az 1 yıl beklemesi gerekiyor.

AYM ŞERH DÜŞMÜŞTÜ
Kamu kurumlarındaki güvenlik soruşturmasına ilişkin AYM, Anayasa'ya aykırı bularak şerh düşmüştü. 2 kez AYM'den dönen güvenlik soruşturması, AK Parti'nin ısrarlı talebiyle kanunlaştırılmak isteniyordu.

AK PARTİLİ VEKİLLERDE PANİK!
Uzun yıllar sonra Meclis'te ilk kez muhalefetin oylarıyla bir kanun reddedilirken Cumhur İttifakı mensuplarının "Nasıl böyle bir şey olabilir, kimler gelmedi acilen listeler hazırlansın" şeklinde tepki gösterdikleri öğrenildi. 

ERDOĞAN'DAN ÇOK SERT TEPKİ
Konuyla ilgili olarak AK Parti kurmayları konuyu Genel Başkan Tayyip Erdoğan'a ilettiler. Kanunun yetersiz vekil sayısından dolayı geçmediğini öğrenen Erdoğan'ın "Vekil sayısını 600'e çıkardık, buna rağmen Meclis'e gelinmiyor. Bundan sonra Meclis'e gelmeyen kişi, parti grup toplantılarına da gelmesin" diyerek tepki gösterdiği belirtiliyor.

Erdoğan'ın en sert tepkiyi ise AK Parti Meclis Grup Başkan ve başkanvekillerine gösterdiği, "Sizin işinizi de ben mi yapacağım, oylamaya gelmeyen kişilerin tek tek listesini istiyorum" dediği öğrenildi.

AK PARTİ MECLİS GRUBU DEĞİŞEBİLİR
Erdoğan'ın yaşananalarla ilgili çok tepkili olduğu öğrenilirken, AK Parti Meclis Grubu Başkan ve başkanvekillerinin görevden alınabileceği belirtiliyor.

MUHALEFETTEN ZAFER POZU
Cumhur İttifakı'nın getirdiği kanun teklifinin muhalefetin oylarıyla reddedilmesi üzerine çarpıcı paylaşımlar da gelmeye başladı.

CHP Milletvekili Murat Emir, sosyal medya hesabından zafer pozu paylaşarak "AK Parti ve MHP'li vekiller şaşkın" ifadelerini kullandı. 

 

murat emir güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifi reddedilen kanun mecliste bugün ne oldu tbmm