Çocukları bu eşyalardan uzak tutun! Geri dönüşü olmayan hastalıklara neden olabilir

TAKİP ET

Kurşun zehirlenmesi sağlığınızı tehdit ediyor. Uzmanlar, bu hastalıkların geri dönüşü olmadığını söylüyor. Kurşun zehirlenmesinin insan üzerinde etkileri...

Kurşun, ilk kez 1923 yıllarında araba motorlarının sağlıklı kalması için kullanılmaya başlanmıştı. Araba motorlarının yanında oyuncaklar, sanayi araç gereçleri ve birçok alanda kullanılan kurşun, insanların sağlık refahından çalmış gibi görünüyor. Farkında olmasak da kurşunlu benzini soluyarak zehirlenmiş olabilirsiniz!

KURŞUN ZEHİRLENMESİNİN NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR

Çevremizdeki kurşun gibi toksik ağır metallere kaçınılmaz olarak maruz kalma, çocukların zihinsel performansı üzerinde geri dönüşü olmayan etkiler yaratabilir.
Duke Üniversitesi'nin araştırması 1996'dan önce doğan insanların beyninin daha hızlı yaşlandığını gösteriyor. Kurşun içeren gazlar, 1996 yılından itibaren dünyada kademeli olarak yasaklanmıştı.

Kurşun, yer kabuğunda doğal olarak bulunur ve toksik bir metaldir. Özellikle ekonomisi gelişmekte olan ülkelerde maalesef ki kurşunun çıkarılması, eritilmesi ve üretimi halen devam etmektedir ve evlerin boyanmasında, benzinde, uçak yakıtında, vitrayda, kristal kaplarda, bazı kozmetik ürünlerde ve oyuncaklarda kullanılmaktadır. Hatta birçok ülkede içme suyunun kullanıldığı su borularında kurşun lehim kullanılmakta.

Kurşuna maruz kalan çocukların IQ seviyelerinde çocuk başına 5-6 IQ puan gerileme olduğunu söylüyor uzmanlar. Ve bu sonuçlar uzmanlara göre kalıcı olabilir.
Dünya Sağlık Örgütü, kurşun zehirlenmeleri geçmişte çok fazla yaşanmış olsa da günümüzde de bazı ülkelerin özellikle oyuncaklarında gözlemlediklerini söylüyor.

Kaynak: Duke Today, Who, aykiri.com.tr

Sağlık çalışanları yeni akım başlattı: Kimin eli daha hafif!

sağlık çocuk oyuncak