CNNTürk'te skandal haber: "Hayvancılık zararlı, yapay et geliyor"

TAKİP ET

İktidara yakınlığıyla bilinen CNN Türk'ün yaptığı haber kamuoyunu ayağa kaldırdı. Hayvancılığın zararlı olduğunu öne süren haberde, yapay etten övgüyle bahsedilirken raflara ne zaman geleceği konuşuldu.

Alternatif bir protein kaynağı olduğu söylenen “yapay et” sektörü gündeme gelmeye devam ediyor. CNN Türk kanalında da bu konuya ilişkin yapılan bir haber, kamuoyunu ayağa kaldırdı. CNN Türk haberinde, yapay etin raflara ne zaman geleceğinden bahsederken, “Hayvancılık gezegene zarar veriyor” ifadesini kullanması ve Bill Gates’in konu ile ilgili söylemlerini dile getirmesi birçok tepkiye yol açtı. 

Bu haberin ardından sosyal medyada #CNNTürkHaddiniBil etiketi açılarak binlerce tweet atıldı. Etiket kısa sürede Türkiye gündeminde ilk sıraya yükseldi. Bazı vatandaşlar ise CnnTürk kanalı için boykot dedi.  BİLL GATES: GIDANIN GELECEĞİ 
Microsoft’un kurucusu ve CEO’su Bill Gates de sürekli gıdanın geleceği kavramını kullanarak, zengin ülkelere yapay et tüketimine geçin çağrısında bulunuyordu. 

Türkiye’de ise Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Can Akçalı ve ekibi bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü açıklamıştı.

ZİNCİR FİRMALARIN ADIMLARI
Fast food zincirleri başta olmak üzere yemek sektöründe de bu alanda büyük adımlar atılıyor. Burger King gibi fast food zincirleri, müşterilerine “Bitkisel kökenli hamburger” sunuyor. 

Market raflarında, vegan köfte, sucuk gibi hayvan etinin yerine geçecek ürünler yerlerini alıyor. 

HAYVANCILIK GEZEGENE ZARAR VERİYOR İDDİASI 
İklim değişikli, tüm dünyanın konuştuğu bir konu. Hayvancılık sektörünün de, küresel ısınmaya neden olan sera gazlarından metan gazının artmasını sağlaması “Hayvancılık gezegene zarar veriyor” düşüncesini gündeme getiriyor.

HABERE SERT TEPKİ
CNN Türk'ün yapay et haberine sosyal medyadan sert tepkiler geldi. Tepki gösteren kişilerin arasında AK Partili yöneticilerin de yer alması dikkat çekti.

AK Parti Battalgazi Belediye Meclis üyesi Leyla Keleş, "Gezegenin IQ seviyesini düşürüyorsunuz sizi napalım?" diyerek CNN Türk'ün haberine tepki gösterdi. Keleş'in paylaşımı şu şekilde:


Diğer tepkiler şöyle:






 

cnn türk yapay et hayvancılık et tarım yapay haber boykot