Çin, karantinaya alınan binaların kapılarını demirlerle kapatıyor

TAKİP ET

Çin'de artan vakalar nedeniyle başlatılan 'sıfır vaka' politikasından insanlık dışı görüntüler gelmeye devam ediyor.

Aşırı sert karantina kurallarına rağmen koronavirüs vakalarının yeniden hortladığı Çin’den insanlık dışı görüntüler geliyor.

Çin’in Doğu Türkistan bölgesinde yer alan Urumçi şehrinde, karantina uygulanan bir apartmanda çıkan yangında 10 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından ülke “sıfır vaka” politikalarına karşı protesto başladı.

Çin’de kaydedilen bir başka görüntür ise pes dedirtti. Sağlık görevlileri ve polisler, karantinaya alınan apartmanların grişine kaynak yaparak kapıyı demirle kapatmaya başladı.

İşte o görüntüler:

İNSANLIK DIŞI POLİTİKALAR

Vakaların nüfusa oranla az olmasına ve büyük bölümünün hastalık belirtisi göstermemesine rağmen Çin, "sıfır vaka" olarak adlandırılan katı salgın kontrol tedbirlerini uygulamaya devam ediyor.

Kovid-19 vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması veya kapalı devre sürdürülmesi gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor.

Halkın hareket serbestisini ve günlük yaşamlarını kısıtlayan karantina tedbirleri, temel ihtiyaçlara ve sağlık bakımına erişimde yaşanan sıkıntıların yanında yol açtığı insani felaketler nedeniyle tepki görüyor.

Çin karantina sıfır vaka