Çin'in izinde giden Vatan Partisi'nden Taliban'a övgü dolu sözler!

TAKİP ET

Çin'e yakınlığı ile bilinen Vatan Partisi'nin Genel Sekreteri Özgür Bursalı Taliban'a övgüler yağdırdı. Bursalı Taliban için 'Taliban Örgütü, ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyi son hedefine ulaştırmak üzeredir' dedi. 

Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yönelik soykırım politikası yürüten Çin'e yakınlığı ile bilinen Vatan Partisi'nin Genel Sekreteri Özgür Bursalı, 14 Ağustos tarihinde düzenlenen basın açıklamasında, Taliban ve sığınmacı krizi hakkında partisinin aldığı kararları açıkladı. 

"TÜRKİYE TALİBAN İLE RESMİ GÖRÜŞMELERE DERHAL BAŞLAMALIDIR"
Konuşmasında Taliban’a yönelik övgü dolu sözler kullanan Bursalı, “Dünyanın bütün ülkelerinin saptadığı gibi, Taliban Örgütü, ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyi son hedefine ulaştırmak üzeredir” diye konuştu. 

Bursalı, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Taliban ile resmi görüşmelere derhal başlaması gerektiğini söyleyerek “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, ABD’nin Kaos Planına karşı Afganistan’ın bağımsızlık ve birliğini sağlamak, bölgede istikrarı kurmak, ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla Taliban Yönetimi ile resmî görüşmeleri derhal başlatmalıdır” ifadelerini kullandı. 

"İYİ PARTİ VE CHP YÖNETİMİNİ KIŞKIRTMALARA SON VERMELERİ İÇİN UYARIYORUZ"
Bursalı, ülkemizdeki Suriyeli ve Afganların değerli konuklarımız olduğunu belirterek CHP ve İyi Parti’yi şu sözlerle uyardı;

“Sığınmacı konuklarımız ile halkımız arasında kin ve nefret kışkırtmaya yönelik her eylemi milletçe mahkûm etmek bizim vicdan görevimizdir ve millî onurumuzun gereğidir. Bu bağlamda İYİ Parti ve CHP yönetimlerini Atlantik merkezli kışkırtmalara son vermeleri için dostça uyarıyoruz”

doğu perinçek vatan partisi vatan çin taliban afganistan afgan