Çin'in Harbin Şehrinde restoranlar kapatıldı

TAKİP ET

Koronavirüs ile mücadele eden Çin'in 10 milyon nufüslu Harbin şehri, Çin'in geri kalanına hastalığın yayılmasını engellemek için yemek hizmetlerini kapattı.

Heilongjiang eyaletinin en büyük şehri olan Harbin, tüm restoranlar için akşam yemeği servislerini geçici olarak askıya aldığını belirterek, resmi CCTV'nin acil salgın önleme bildirimi olduğunu bildirdi.

Şehirde faaliyet gösteren lokantalar, şiş, güveç satanlar ve ikram hizmetleri, salgın durumundaki değişikliklere göre bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacak.

Çin cumartesi günü sadece bir vaka bildirdi. Halk 5 günlük mayıs tatili için turistik yerlerin bazılarını ziyaret ederken, Heilongjiang eyaleti daha fazla kalabalığın oluşmasını önlemek için karantinaya alındı.

MÜCADELEDE ÖN CEPHE
Heilongjiang eyaleti, Rusya'dan gelen vatandaşların birçok yeni enfeksiyon ile koronavirüs salgınının yeniden canlanmasına karşı mücadelede ön cephe olmuştur.

Başka şehirlerden gelen araçların yerleşim bölgelerine girişi yasaklandı. Ayrıca Çin dışından veya önemli salgın bölgelerden gelenler için karantina emri vermişti.

Yerel basında çıkan haberlere göre, İl Partisi Komitesi sekreter yardımcısı Wang Wentao Cuma günkü toplantıda "kendimizi derinden suçluyoruz" dedi.

"Salgın önleme ve kontrolü konusunda yetersiz bir anlayışa sahibiz," diyen Wang, testleri zamanında gerçekleştirememenin vakalara katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

çin rusya koronavirüs heilongjiang eyaleti harbin