Çin'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı: Muhalefetten sert tepki

TAKİP ET

Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan paylaşım sonrası, Büyükelçi Lui Şaobin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Muhalefet partileri de Çin Büyükelçiliği'ne tepki gösterdi. Büyükelçiliğin paylaşımındaki, "Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadesi dikkat çekmişti.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ataçlayarak "Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" açıklaması yapıldı. Paylaşımın ardından Büyükelçi Şaobin, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. 

AKŞENER GÖRSELİYLE YANIT GELDİ
Büyükelçilik hesabından yapılan bu paylaşım üzerine İYİ Parti de sosyal medya üzerinden "Boş konuşmayı bırakın, siz önce Uygur'lara yaptığınız soykırımı durdurun" yanıtını verdi. Paylaşıma eklenen görselde Akşener'in, Çin Büyükelçiliğinin paylaşımındaki ifadelere karşı Çince "Uygur soykırımını durdurun" diyerek tokat attığı görülüyor. İYİ Parti Lideri Akşener'in konuyla ilgili yarın ayrıntılı açıklama yapması bekleniyor.

Çin Büyükelçiliği paylaşımına muhalefet partilerinden gelen ilk tepkiler şöyle:

NE YAPARSINIZ MESELA?
İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu: Ne yaparsınız mesela? Hepimizi toplama kamplarına alıp asimile mi edersiniz? Bize işkence mi yaparsınız? Camilerimizi mi yıkarsınız? Doğu Türkistanlı mazlum kardeşlerimize yaptığınız gibi bizi de hapse mi atarsınız? Evlerimize, iffetimize mi musallat olursunuz? Ne yaparsınız?

ÇİN'İN RACON KESMESİNE YERLİ VE MİLLİ İKTİDARIMIZ NE DİYOR?
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: Uygur Türklerinin katliam yıldönümünde Çin elçiliğinin racon kesmesine yerli ve milli iktidarımız ne diyor? En azından elçiyi bakanlığa çağıracak mısınız? Yoksa sineye mi çekeceksiniz? Abdülhamid'e dizilerde elçi tokatlatmayı bırakıp, önce bu pervasızlık için gerekeni yapın!

AÇIKÇA HEDEF ALINMASI BÜYÜK BİR HADSİZLİKTİR
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Mustafa Kaya: İYİ Parti Genel Başkanı Sn. @meral_aksener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. @mansuryavas06’ın, Çin Büyükelçiliği tarafından açıkça hedef alınması büyük bir hadsizliktir! @TC_Disisleri tarafından gereken cevap verilmeli ve bu hadsizliğe karşı sessiz kalınmamalıdır!

çin büyükelçisi doğu türkistan ankara mansur yavaş meral akşener dışişleri bakanlığı muhalefet saadet partisi iyi parti haber gündem