Çin Dışişleri, Büyükelçiliğin tehditlerine destek verdi!

TAKİP ET

Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Meral Akşener ve Mansur Yavaş hedef alınmış ve "Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadeleriyle tehdit savurmuştu. Çin Dışişleri'nden bugün yapılan açıklamada Büyükelçiliğin tehditlerine destek verildi.

Çin’in Ankara Büyükelçiliği'nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef almasının ardından Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yeni açıklama geldi. Çin Dışişleri, Büyükelçiliğin tehditlerine destek verdi.

Global Times’ın haberine göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, ‘Çin Büyükelçiliği’nin, Çin'in duruşuna ilişkin yaptığı açıklama tamamen meşru ve kınamanın ötesindedir’ ifadelerini kullandı.

Büyükelçilik, Twitter hesabından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Twitter hesaplarını etiketleyerek şu ifadeleri kullanmıştı: "Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün, Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır."

Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu dün Büyükelçiliğin sosyal medya paylaşımlarından duyulan rahatsızlık nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Bakanlıktaki görüşmede Liu'ya, Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımlardaki ifadeler konusunda duyulan rahatsızlık dile getirilmişti.

çin büyükelçi dışişleri tehdit mansur yavaş doğu türkistan