Çin Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geldi, Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk gözetim altına alındı!

TAKİP ET

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Türkiye'ye gelmesinin ardından Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, evinden çıkmaması için polis tarafından gözetim altına alındı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Türkiye'ye gelmesinin ardından Çin'in baskı ve işkencesine uğrayan kamp mağduru Doğu Türkistan Türkleri, Wang Yi'yi Türkiye'de protesto ediyor. Ziyarete tepkiler sürerken  Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, tam da ziyaretin gerçekleşeceği gün, koronavriüs risk grubunda olduğu gerekçesiyle Kayseri'deki evinde polis tarafından gözaltına alındı.

Çin Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyareti için günler öncesinden Ankara’da Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi protesto edeceklerini açıklayan Tümtürk'ün bugün gözetim altına alınması ise bilinçli yapıldığı iddialarını beraberinde getirdi.

"DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ ÇİN SOYKIRIMINI SORABİLDİNİZ Mİ"
Sosyal medya hesabından Bilge Kağan'ın "Çin’in altınına, gümüşüne, hediyelerine, tatlı dil ve güzel kızlarına aldanmayın" sözünü paylaşan Tümtürk,  "Türkiye’nin Çin’in toprak bütünlüğünü korumasını ve Çin’in 'sözde teröre' karşı mücadelesini desteklemesini değil, 35 milyon Doğu Türkistanlı kardeşimizin hesabını sormasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı'nın Twitter adresinden yapılan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan , Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti" paylaşımına da cevap veren Tümtürk, "35 milyonluk Doğu Türkistan’daki Çin soykırımını kamp ve cezaevindeki sistematik toplu tecavüzleri sorabildinizmi sayın Cumhurbaşkanım" dedi.

doğu türkistan türkiye çin uygur türkü ankara seyit tümtürk