Çin'de karantina bölgeleri genişliyor: Sahra hastaneleri böyle görüntülendi

TAKİP ET

Çin'den gelen görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Karantina bölgeleri genişletiliyor, 7 gün içinde kurulan 50 bin kişilik sahra hastaneleri havadan böyle görüntülendi.

Çin'in başkenti Pekin'in bazı bölgelerinde vatandaşlar, kent yönetiminin Covid-19 karantina merkezleri ve sahra hastanelerinin daha hızlı inşa edilmesi talimatının ardından süpermarket raflarını boşalttı ve çevrimiçi teslimat uygulamalarına akın etti.

Belirsizliğin yanı sıra Pekin'in bazı bölgelerinde sokağa çıkma yasağı uygulandığına dair netleşmeyen haberler, şehirde aylardır görülmeyen gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerine olan talebi artırdı.

MARKETLERDEKİ RAFLAR BOŞALDI

Pekin'in kuzey banliyölerinde alışılmadık sayıdaki alışveriş yapan vatandaşlar marketlerdeki rafları boşalttı.

Nüfusu 21 milyonu bulan şehrin merkez bölgelerinde ise alışveriş merkezlerine akın nispeten daha az görüldü.

VAKA SAYISI EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞTI

Bu arada Covid-19 salgının çıkış noktası olan ülkede günlük vaka sayısı, salgının başından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Ulusal Sağlık Komisyonu, ana karada cuma günü 32 bin 695 vaka ile ülke Covid-19 vaka rekoru kırıldığını duyurdu.

Bunlardan bin 860'ı Pekin'de tespit edildi ancak çoğunun asemptomatik olduğu bilgisi paylaşıldı.

KAMPÜSLER KAPATILDI

Bazı üniversite kampüsleri kapatıldı, alt sınıflardaki öğrenciler online derslere kaydırıldı.

Bu arada Pekin'in bazı market dağıtım hizmetleri de kapasitesini aştı.

Artan talep ve işçi sıkıntısı nedeniyle bazı müşteriler Alibaba'nın Freshippo ve Meituan Maicai gibi popüler online market hizmetlerinden aynı gün teslimat için talepte bulundu ancak istedikleri olmadı.

TOPLANTILAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bugün (25 Kasım) öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında, şehir yönetimi sözcüsü Xu Hejian, Covid-19 testi pozitif çıkan veya enfekte bir kişiyle yakın temasta bulunan kişilerin polis tarafından götürüldüğü karantina merkezleri ve sahra hastanelerinin "yönetim ve hizmet garantisinin güçlendirilmesi" gerektiğini söyledi.

Xu, yetkililerin inşaatlarını "daha da hızlandırmaları" ve "alan, tesis, malzeme, personel ve diğer kaynakların tahsisini koordine etmeleri" gerektiğini belirtti.

Yetkililer son günlerde Çin'in, virüsle temas ettiğinden şüphelenilenler için sokağa çıkma yasakları, toplu testler ve zorunlu karantinaları mecbur kılan katı "sıfır Covid" politikasına bağlı kalması gerektiği konusunda sert açıklamalar yapıyor.

Uygulamanın ekonomiye ağır bir darbe vurduğu, Çin'in birçok kentinde vatandaşların gündelik hayatlarını altüst ettiği görülürken, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer kuruluşlar, iktidardaki Komünist Parti'nin kesin bir dille söz konusu politikanın değiştirilmesi çağrısında bulunuyor.

SAHRA HASTANELERİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, karantina bölgelerinin sürekli genişletildiği, ihtiyacın artmasından dolayı kurulan sahra hastanelerinin de sürekli arttığı görülüyor.

Görüntülerde kurulan sahra hastaneleri havadan net bir şekilde ekrana yansıdı.

İŞTE O ANLAR

 

Çin'den dünyayı korkutan görüntüler! Ülkenin yüzde 25'i karantina altına alındı

 

 

 

çin korona sahra hastaneleri salgın