Çin'de Delta kabusu: Vakalar hızla artıyor, Pekin maratonu ertelendi

TAKİP ET

Koronavirüs salgını dünyadaki etkisini sürdürürken, çıkış noktası Çin'de vakalar artışa geçti. Delta varyantını taşıyan yerel kaynaklı vakalar 11 bölgeye yayıldı. Vaka sayısındaki artışın ardından 40 yıldır Pekin'de düzenlenen maraton koşusu ertelendi.

Koronavirüsün çıkış noktası olan Çin'de vakalar artışa geçti. 1 haftada Delta varyantı taşıyan ve aynı kaynaktan yayılan 133 yerel vaka tespit edildiğini açıklandı. Vakaların artmasının ardından 1981'den beri Pekin'de düzenlenen maraton koşusu ertelendi.

Ulusal Sağlık Komisyonu Hastalık Kontrol Bürosu Yardımcı Direktörü Vu Liangyou, vakaların çok sayıda eyalete yayılmasının Çin’in “sıfır vaka” stratejisini zorlayabileceğini söyledi.

Artan vakaların ardından başkent Pekin dahil 8 eyalet ve kent yönetimi, tedbir olarak turizm kısıtlamaları getirdi. 

30 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYORDU
Çin, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Pekin maratonunu bir sonraki duyuruya kadar erteledi.

1981'den beri her yıl düzenlenen Pekin maratonu, Çin'in en büyük yerel spor etkinliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Yarış, geleneksel olarak Tiananmen Meydanı'nda başlıyor ve Pekin Olimpiyat Parkı'ndaki Kutlama Meydanı'nda sona eriyor.

31 Ekim'de gerçekleşmesi planlanan maratona yaklaşık 30 bin kişinin katılması bekleniyordu.

COVID-19 salgınında ilk vakaların ortaya çıktığı Çin anakarasında bugüne dek 96 bin 797 vaka tespit edilirken 4 bin 636 kişi hayatını kaybetti. Halen 573 hastanın tedavisi sürüyor.
 

çin koronavirüs salgın maraton delta vaka varyant