Çin Büyükelçiliği, Doğu Türkistan'daki Barın Katliamı için anma mesajı paylaşan Mansur Yavaş'ı hedef aldı

TAKİP ET

Doğu Türkistan'da 1990 yılındaki Barın Katliamı için anma mesajı paylaşan ABB Başkanı Mansur Yavaş'a Uygur Türklerine zulüm eden ve şiddet uygulayan Çin'den kınama mesajı geldi. Çin Büyükelçiliği, Mansur Yavaş ile birlikte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de kınadı.

Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine zulüm eden ve şiddet uygulayan Çin, bu kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef aldı.

Mansur Yavaş ve Meral Akşener, Çin'in 5 Nisan 1990'da Doğu Türkistan’ın Barın kasabasında gerçekleştirdiği katliamda şehit düşenleri anmıştı. Çin Büyükelçiliği, bu paylaşım üzerine sosyal medya hesabından kınama mesajı paylaştı.

Çin Büyükelçiliği, "Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadelerini kullanarak Yavaş ve Akşener'in sosyal medya hesaplarını etiketledi.

Mansur Yavaş'ın paylaşımı şöyleydi:


Çin Büyükelçiliği'nin paylaşımı şöyle:




 

çin büyükelçiliği mansur yavaş doğu türkistan ankara abb meral akşener ibb