Ciğer sarma nasıl yapılır? MasterChef 6 Eylül ciğer sarma tarifi, en güzel ciğer sarma tarifi!

TAKİP ET

Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye'de dün gerçekleşen kaptanlık düellosunda jüriler, yarışmacılardan ciğer sarma yapmasını istedi. Kaptanlar düellosunda seçilen Edirne mutfağının vazgeçilmezi ciğer sarma, izleyicilerde de merak uyandırdı. Ekran başından yarışmayı takip eden izleyiciler, 'ciğer sarma nasıl yapılır, ciğer sarma için gerekli malzemeler, 6 Eylül MasterChef ciğer sarma tarifi' gibi konuları araştırmaya başladı. İşte en güzel ciğer sarma tarifi…

Edirne mutfağının vazgeçilmezi olan Ciğer sarma, Trakya bölgesinde baharın gelişini müjdelemek için yapılan geleneksel bir yemektir.  MasterChef Türkiye’de kaptanlar düellosunda gündeme gelen ciğer sarma yemeğinin nasıl yapıldığı ve hangi malzemelerin gerekli olduğu merak konusu oldu. 

CİĞER SARMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
MasterChef kaptanlar düellosunda servis edilen ciğer sarmasının lezzetine erişmek istiyorsanız listelenen malzemeleri hazırlayın.
1 adet kuzu ciğeri

1 adet kuzu iç gömleği

1 çay bardağı pirinç

2 çay kaşığı nane

1 adet soğan

1 yemek kaşığı yağ
1/2 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

CİĞER SARMA NASIL YAPILIR?
Ciğer sarmaya, pirinçleri ve kuzu gömleğini suda ıslatarak başlayın. Kuzu ciğeri küçük küçük doğrayın ve yağsız tavada kavurun. 

Ardından tuz ekleyip kapağı kapatın. İç harcı için tencereye tereyağı ekledikten sonra yemeklik doğranmış soğanlar, dolmalık fıstıkları ekleyip kavurmaya başlayın.

 Son olarak pirinçleri süzüp ekledikten sonra yenibahar, tuz, tarçın, karabiber, kesme şeker, kuş üzümü ve en sonda da ciğerleri ekleyin. 

Ciğerler eklendikten sonra sıcak su ilave edip iç pilav suyunu çekene kadar pişirin.

Nane ve dereotu küçük küçük kıyılıp demlenen pilava ekleyin ve harmanlanmasını bekleyin.

Her gömlek çorba kasesine yerleştirilir ve içi ciğerli pilavla doldurulur.

Kasenin dışında kalan kenarlar kapatılır ve ters çevrilerek yağlanmış tepsiye alınır.

Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecedeki fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.

ciğer sarma ciğer sarma tarifi masterchef