Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk Mehmet Aydın için 75 bin yıl hapis cezası isteniyor

TAKİP ET

'Çiftlik Bank' ile binlerce kişiyi dolandıran ve uzun süre yurt dışında yaşadıktan sonra teslim olan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın bugün ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Aydın için 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan ve 2 yıldan fazla süre firari olarak yaşadıktan sonra Türkiye'ye teslim olan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, ikinci kez hakim karşısına çıkacak. 

75 BİN YIL HAPİS
Mehmet Aydın, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması süren davada "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 22 bin 580 yıldan, 75 bin 260 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

"PARAM YOK" DEMİŞTİ
Aydın, ilk duruşmada Mahkeme Başkanının mağdurların zararını giderip gideremeyeceği yönündeki soruya şöyle yanıt vermişti:

"Benim yurt dışında Uruguay'da 5 milyon dolarlık mal varlığıma Uruguay devleti tarafından el konuldu. Hakkımda yakalama kararı çıkarılınca Paraguay'a gönderdiğimiz ve Osman Naim Kaya'nın elinde bulunan 7 milyon dolarlık Bitcoin işletme tesisime de Ali Osman Naim Kaya tarafından el konuldu. Osman Naim Kaya hakkındaki soruşturma nedeniyle Uruguay'da tutuklandı. Daha sonra ev hapsine ayrıldı. Şu anda ne yaptığını bilmiyorum. Ev hapsinden sonra kendisiyle görüşmedim. Benim Türkiye'deki mal varlıklarıma da devlet tarafından el konuldu. Benim mağdurların zararlarını giderecek halihazırda bir param yoktur. Ancak Kıbrıs'ta ve Türkiye'de bulunan ve el konulan mal varlıklarımla mağdurların zararını gidereceğim."

mehmet aydın hapis tosuncuk çiftlik bank