CHP ve İYİ Parti'den faizin düşürülmesine tepki

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), yaptığı son dakika açıklaması ile Para Politikaları Kurulu Toplantısı sonrasında politika faizinde 100 baz puanlık indirim kararı alındığını açıkladı. Alınan karar sonrası döviz kurları hareketlenirken, muhalefet partilerinden gelen ilk tepkiler belli oldu. 

Merkez Bankası'nın faiz indirimini zamansız bulan CHP ve İYİ Parti yetkilileri, Merkez Bankası'nın almış olduğu kararı eleştiren açıklamalar yaptı. CHP'den "Şahsım hükümeti sebep, hayat pahalılığı sonuç" çıkışı gelirken, İYİ Parti'den "Sabırsızlık yine baskın çıktı" açıklaması geldi.

Dolar kurunda yaşanan hareketliliğe dikkat çektiği bir grafik paylaşan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Erdoğan korkusu, uçak piste teker değdirmeden, TCMB’ye hesapsız, kitapsız faiz indirtti. Milletin parası yine pul oldu. Hep diyoruz; Erdoğan Şahsım Hükümeti sebep, hayat pahalılığı sonuçtur." açıklaması yaptı. 

Merkez Bankası Eski Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz ise faiz indirimi sonrası yapmış olduğu açıklamada, "TCMB süpriz yaparak politika faizini %19.0 dan %18 düşürdü. Bu kararla soframızdaki 5 zeytinden iki tanesi daha çalındı. Sabırsızlık yine baskın çıktı. Her zaman olduğu gibi yine başa döndük. Daha yüksek faize ve yüksek bedel ödemeye hazırlıklı olalım."

chp iyi parti faiz merkez bankası