CHP Lideri Özel, Çiğli'de İktidara Emekli Maaşları Üzerinden Yüklendi: "31 Mart Günü Sandıkta Bu İşin Sonucunu Görürsün"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Çiğli'de düzenlenen halk buluşmasında, iktidarı emekli maaşları ve ikramiyeleri, mazot fiyatları üzerinden eleştirdi, '31 Mart günü sandıkta sen bu işin sonucunu görürsün" dedi.

CHP Lideri Özel burada yaptığı konuşmada Çiğli’nin en önemli sorunun Harmandalı çöplüğü sorunu olduğunu CHP'nin Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız'ın belediyecilik tecrübesi ve birikimiyle CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ile birlikte omuz omuza vererek bu sorunu çözebileceklerini inandığını söyleyerek destek istedi.

Geçtiğimiz günlerde AKP Çiğli Belediye Başkan adayı Murat Gökçekaya'nın bir açıklamasını okuduğunu belirten Özel, “Vaadinde seçilirse İZBAN'ı aşağıya almak vardı. İZBAN'ın üstünün işletmesi belediyeye ait, altyapısı Ulaştırma Bakanlığına ait. İZBAN'ı aşağıya aldırmak için Çiğli Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya gerek yok. Söyle partine, alsın aşağıya! Elinden tutan mı var? Murat Kurum'un 65 yaşından büyükleri vapura bedava bindirmesi gibi, nerede-ne oluyor, kimin yetkisi var bilmiyorlar. Tutmuş vaat diye İZBAN'ı aşağıya indireceğiz diyor. Söyleyeceksen onu Erdoğan'a söyleyeceksin” şeklinde konuştu.

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın seçim propagandasında AKP amblemi olmadan partilerini unutturmaya çalışarak oluşturmaya çalıştıkları tarafsızlık algısının İzmir seçmenini kandıramayacaklarını söyledi. Yetkiyi ele geçirdikten sonra İzmirlilerin mallarının İzmirlilerden alınacağını, İzmir'in üstüne kabus gibi çökeceklerini söyledi.

İktidarla emeklinin hakkı ve atanmayan öğretmenler için kavga edeceğinin altını çizen Özel “Bu süreç geneldeki iktidarın yerelden dengelenme sürecidir. Bizimle kavga etmek istiyorlar etmiyoruz. Eğer bizimle kavga edeceklerse onun istediği konularda değil, kimlik, mezhep siyasetinde değil emeklinin hakkı, atanmayan öğretmenler, köylüler, balıkçılar, yoksullar ve güvencesizler için kavga edeceğiz ve hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi

 

İktidarı emekli maaşları ve ikramiyeleri, mazot fiyatları üzerinden eleştiren Özgür Özel, “31 Mart günü sandıkta sen bu işin sonucunu görürsün. Türkiye’de 2.5 milyon genç işsiz yaşıyor. Gençlerin yüzde 62’si öğrenimini sürdürürken ekonomik zorluklar çekiyor. Gençlerin yüzde 38’i ailesi barınma giderlerini karşılayamadığı için ya kayıt donduruyor ya üniversiteyi bırakıyor. Sinema, tiyatro, maç biletleri bir yılda yüzde 100 arttı. AKP’li belediyeler yapmadı ama CHP’li belediyeler son 5 yılda 61 tane yurt yaptı. İzmir’de de bolca yurt olacak, İzmir’de de gençlerin barınma sorununa belediyelerimiz el atacak. İzmir’de de bundan sonra halk lokantaları olacak, 4-5 yaşındaki çocuk sahibi anneler için anne kart, emekli kart olacak. İstanbul’da ne varsa Ankara’da ne varsa CHP’li belediyelerde ne varsa hepsi İzmir’de de olacak” şeklinde konuştu.