CHP'li Yavuzyılmaz, Vakıflar Genel Müdürü Ersoy'un aylık 161 bin 928 lira maaş aldığını açıkladı

TAKİP ET

CHP milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından hesabından yaptığı paylaşımda Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'un aylık maaşını açıkladı. Yavuzyılmaz, Ersoy'un aylık 161 bin 928 lira aldığını yazdı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Turkcell ve TurkTelekom Yönetim Kurulu'nda görev yapan AK Partililerin ardından, TMSF Başkanı ve Yönetim Kurulunun ne kadar maaş aldıklarını ortaya koymuştu. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı'nın satın aldığı makam araçlarının fiyatını açıklayan Yavuzyılmaz, bu kez Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'un aylık maaşını yazdı.

osyal medya hesabı üzerinden Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'un aylık maaşını nasıl hesapladığını da açıklayan Yavuzyılmaz, kaynak olarak da Kuveyt Türk 2021 Genel Kurul Tutanağı gösterdi.

AYLIK MAAŞI 161 BİN 928 TL
Buna göre Vakıflar Genel Müdürü Ersoy'un Vakıflar'daki görevinden aylık 14 bin 917 TL, KuveytTürk Bank Yönetim Kurulu Üyeliğinden aylık 62 bin 455 TL ve KuveytTürk Bank Yönetim Kurulu üye kar payı 84 bin 556 TL olmak üzere toplam aylık geliri 161 bin 928 TL oluyor.

Yavuzyılmaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 

deniz yavuzyılmaz vakıflar genel müdürü vgm kuveyttürk maaş chp