CHP'li Tanju Özcan, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

TAKİP ET

CHP'de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. CHP MYK toplantısında Özcan'ın kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesine karar verildi. Özcan'dan ilk açıklama geldi.

CHP MYK toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a ilişkin kritik bir karar alındı. Özcan, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

TANJU ÖZCAN'DAN İLK AÇIKLAMA
Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Özcan'dan ilk açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özcan, şu ifadeleri kullandı:
"Ben siyaseti hiç kıvırmadan yaptım. Atatürkçü,bütün etnik kimlikleri kucaklayan bir Türk Milliyetçisi ve ülkesini çok seven bir anti-emperyalist olduğumu her fırsatta tekrarladım. Çizgim hiç değişmedi bundan sonra da değişmez. Cumhuriyet Halk Partisi’nin üvey değil, ÖZ EVLADIYIM.:

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI YAPMIŞTI
Özcan, 6 Haziran’da da Twitter'dan paylaşımda bulunarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunmuştu.

“1 hafta önce kibir abidesi size ‘yüreğin yetiyorsa aday ol' demişti Sn Gn Başkanım… Sizden ses çıkmadı… Siyaset iddia işidir.. Yol verin ben bu resti göreyim… Hazırım inan olsun… Sandıkta dürüvereyim defterini… Güvenin bana… Yenerim!!!”

Öte yandan Özcan, geçtiğimiz aylarda, “Bolu Belediyesi’nden geçici sığınmacılara son çağrı” başlıklı Türkçe ve Arapça yazılı ilan asmıştı. Pankartta “Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” ifadeleri kullanılmıştı.

Söz konusu pankartla ilgili savcılık, Tanju Özcan hakkında “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. 

 

 

tanju özcan chp ihraç kesin ihraç disiplin