Marmaris'teki yangınlara "Uçamaz" denilen THK uçakları müdahale etti

TAKİP ET

Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahalede bulundu. Ormanda çıkan yangına THK uçaklarının da müdahale ettiği görüldü. CHP'li Öztunç, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye 'Antika dediğin uçaklar nasıl uçuyor' diye sordu.

Muğla'nın Marmaris ilçesi otogarı arkasındaki ormanlık alanda saat 18.06 itibariyle orman yangını çıktı. Bölgeye öncelikli olarak Marmaris ve Muğla'daki hava ve kara söndürme araçları ile iş makineleri sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 18.00 sıralarında Sarıalan Kov mevkii, Marmaris Otogar mevkinin üst kesimindeki sarp arazideki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Hızla olay yerine intikal ettirilen hava araçları ard arda alevlere su bıraktı. Yoğun müdahale ile alevlerin büyümesi engellenirken, bölgede söndürme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Ayrıca kara ekipleri de yangın bölgesine ulaşırken müdahaleye başladı.

Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan müdahalede bulunuyor.

"ÖZTUNÇ: PAKDEMİRLİ BAK, ANTİKA DEDİĞİN UÇAKLAR NASIL UÇUYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmaris’te bu akşam başlayan yangına THK’ya ait uçaklarları müdahale sırasında kayıt altına aldı. CHP’li Öztunç, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Antika dediğin uçaklar nasıl uçuyor” diye sordu.  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yangına müdahale eden THK uçaklarının videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. 

Öztunç'un açıklaması şu şekilde: “Marmaris’teki yeni yangında Türk Hava Kurumuna ait uçaklar kullanılmaya başlandı. Geçtiğimiz yılki yangında bu uçakları kullanın dediğimizde onlar antika diye açıklama yapan eski bakan Pakdemirli bak antika dediğin uçaklar nasıl çalışıyor? Geçtiğimiz yıl eğer bu uçaklar kullanılsa yüzbinlerce hektar orman yanmazdı. Ama inat ettiler ve geçtiğimiz yıl bu uçakları kullanmadılar. 

İşte AKP’li bakan Pakdemirli’nin antika dediği THK uçağı.. Marmaris’te az önce çıkan yangına anında müdahale ederek yangının büyümesini engelledi. Geçtiğimiz yıl tam da bunu söylüyorduk. THK uçakları denizden su alabiliyor, manevra kabiliyeti yüksek ve hacmi büyük. Geçtiğimiz yıl eğer bu uçaklar kullanılsa yüzbinlerce hektar orman yanmazdı. Ama inat ettiler ve geçtiğimiz yıl bu uçakları kullanmadılar" ifadelerini kullandı.

thk marmaris orman yangını gündem chp bekir pakdemirli