CHP'li Orhan Sümer: "Adana'da kampta kalan Suriyelilerin üç öğün yemeğine 3.2 milyon lira ödenmiş"

TAKİP ET

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, "Göç İdaresi, Adana'daki kampta kalan Suriyeliler için yaptığı üç öğün yemek ihalesine 3 milyon 248 bin TL ödemiş" açıklamasında bulundu.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında Göç İdaresi Müdürlüğü’nün, Adana'daki kampta kalan Suriyelilerin üç öğün yemeği için ödenen tutarları gündeme getirdi.

Orhan Sümer, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Birliği Fonları, Birleşmiş Milletler destekleri haricinde Göç İdaresi Müdürlüğü'nün geri gönderme kamplarında kalan Suriyeliler için harcama yaptığı, bu harcamaların ve yemek ihalelerinin bazılarında usulsüzlükler olduğu Sayıştay raporlarınca tespit edildi.

Göç İdaresi Müdürlüğü Adana'daki kampta kalan Suriyeliler için son 2 sene içerisinde yaptığı üç öğün yemek ihalesinin sadece beş tanesi için 3 milyon 248 bin TL ödenmiş. Türkiye'de milyonlarca öğrenci okula aç gidiyor, aileler çocuklarını 3 öğün besleyemedikleri için isyan ediyor.

Vatandaş ekmek alırken bile zorlanıyor ama başkalarına yardım edilmesini artık kaldıramıyor. Elini kolunu sallayan ülkemize giriyor. Ekonomik kriz de eklenince işler çığrından çıkıyor. Yabancılara gelince var olan kaynak ne hikmetse kendi vatandaşına gelince olmuyor.

Saray’da yaşayanlar mahalledeki semt pazarına gitseler uygulanan politikanın ne kadar yanlış olduğunu görecekler. Vatandaş için sebze ulaşılması zor, meyve ise artık lüks oldu. Sağlıklı beslenemediklerini dile getiren onlarca aile var. Bugün çocuklar okula aç gittiklerini söylüyorsa vebali şatafat sevdalısı Saray iktidarının sırtındadır."

Adana Suriyeli Göç İdaresi CHP