CHP'li Murat Emir'den şoke eden iddia: "Koronavirüs hastalarına tarihi geçmiş ilaçlar veriliyor!"

TAKİP ET

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şoke edici bir iddiayı Meclis gündemine taşıdı. Emir, koronavirüse yakalanan hastalara tarihi geçmiş 'Favipiravir' ilaçlarının verildiğini iddia etti. 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, daha önce yan etkileri konusunda uyarılarda bulunduğu “Favipiravir” etken maddeli ilaçlar ile ilgili yeni bir iddiayı TBMM gündemine taşıdı. Emir, koronavirüse yakalanmış hastalara son kullanma tarihi geçmiş “Favipiravir” ilaçlarının verildiğini söyledi.

Emir açıklamasında “Şimdi de bu ilaçları bir an önce halka tükettirmenin derdine düştüler. Bakanın gözü öylesine dönmüş ki hastalara son kullanma tarihi geçmiş ‘favipiravir’ etken maddeli ilaç vermeye başladılar” ifadelerini kullanırken son günlerde filyasyon ekiplerinin, koronavirüse yakalanmış hastalar üzerinde son kullanma tarihi “Nisan 2021” yazan ilaçları verdiğini belirtti. 


Cumhuriyet'in haberine göre, konuyu meclis gündemine taşıyan Emir, soru önergesi ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıt vermesini bekledi. Emird, “Hastalar itiraz ettiğinde de ‘Sağlık Bakanlığı gerekli incelemeyi yaptı, ilacı kullanmanızda bir engel yoktur’ gibi yanıtlar veriyorlar. Derhal bu skandala bir son verilmeli” dedi. 

“SAĞLIK BAKANI’NIN DA SON KULLANIM ÖMRÜ GEÇTİ”
Öte yandan Sağlık Bakanlığı hakkında açıklamada bulunan Emir’in “Sağlık Bakanlığı, milyonlarca kutu sipariş verilen ilaçları tüketme derdine düştü. Bakanlık, halk sağlığı suçu işliyor. Tıpkı ‘favipiravir’de olduğu gibi Sağlık Bakanının da son kullanım ömrü geçti” ifadeleri de dikkat çekti.

koronavirüs ilaç favirapir raviran tarihi geçmiş korona covid filyasyon chp murat emir