CHP'li Murat Emir: "Atatürk Havalimanı'nda 4 milyar TL zarar var"

TAKİP ET

Atatürk Havalimanı arazisine ve pistlerin üzerine yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi, Meclis gündemine taşındı. CHP milletvekili Murat Emir, hastanenin 2 milyar TL kredi ile yapıldığını hatırlatarak, kamu zararının 4 milyar TL olduğunu belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Atatürk Havalimanı arazisine ve pistlerine 2 milyar TL'ye inşaa edilen Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi'ni Meclis gündemine taşıdı. Emir, hastanenin yapım ücreti ve pistlerin üzerine inşaa edilmesiyle, devletin zararının 4 milyar TL olduğunu söyledi.

Salgın sonrasında hastanenin atıl kalacağını dile getiren Emir, kamu zararının 4 milyar TL'yi bulacağına dikkat çekti. Emir, zararın sorumlularının ortaya çıkarılması için Meclis'e araştırma önergesi verdi.

Emir, Meclis'e verdiği önergede şunları söyledi:
 “2019 yılından itibaren Atatürk Havalimanı'ndaki tüm sivil uçuşlar, yeni havalimanına aktarılmıştı. Ardından maliyeti 2 milyar TL'yi bulan iki pist coronavirüs pandemisiyle mücadele için sahra hastanesi yapılacağı gerekçesiyle kırıldı. Hastane, Avrupa Yatırım Bankası'ndan 200 milyon Euro kullandırılarak Rönesans İnşaat'a yaptırıldı. Coronavirüs hasta sayısının azalmasıyla birlikte bu hastanede tedavi gören hasta sayısı da doğal olarak azalmaya başladı. Salgının sona ermesiyle birlikte hastanenin hangi amaçla kullanılacağı bilinmiyor. Sağlık Bakanlığı, hastanenin sağlık turizmi için kullanılacağını iddia etse de bu iddia gerçeği yansıtmıyor.”

"PİSTLERLE BİRLİKTE ZARAR EN AZ 4 MİLYAR TL"

Emir, sözlerine şöyle devam etti:
“Kalan 3'üncü pistin de yıkılarak Atatürk Havalimanı'nın tamamen kapatılması söz konusu olamayacağına göre, sahra hastanesinin atıl durumda kalacağı çok açık bir durum. Ortada büyük bir kamu zararı var. Pistlerle birlikte devletin zararı en az 4 milyar TL. Oluşan kamu zararına kimlerin sebep olduğunun açığa çıkarılması için Meclis araştırması talep ediyoruz.”

atatürk atatürk havalimanı hastane zarar sahra hastanesi pist akp ak parti chp murat emir