CHP'li isimden ittifak açıklaması: "Bizim ittifağımız mezara kadar değil!"

TAKİP ET

CHP'li Aytuğ Atıcı, Millet İttifakı'na ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. Atıcı, "İYİ Parti yarın ayrılabilir, hakkıdır, biz ayrılabiliriz İYİ Parti'den, hakkımızdır. Bizim ittifağımız mezara kadar sürecek bir ittifak değildir" dedi.

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı'dan İYİ Parti ile kurdukları Millet İttifakı'na ilişkin çarpıcı açıklama geldi. Atıcı, "İttifağımız bozulmaz, böyle, mezara kadar sürecek bir ittifak değildir" dedi.

"AYRILABİLİRİZ"
Milliyet’ten Mehtep Gökdemir'e konuşan Atıcı, "İttifakların ne olacağı belli olmaz" derken, "İYİ Parti yarın ayrılabilir, hakkıdır, biz ayrılabiliriz İYİ Parti’den, hakkımızdır. HDP destekler, desteklemez hakkıdır. Yani HDP seçmeninin ve İYİ Parti seçmeninin desteklemediği bir ittifakta da biz ancak muhalefette kalırız" diye belirtti.

Atıcı, "Bu bir demokrasi ittifakıdır. Ama bozulmaz, böyle, mezara kadar sürecek bir ittifak değildir" derken, "Biz HDP tabanına yaklaşabiliriz, bu mümkündür, HDP tabanı da bize yaklaşmaya şu anda çok hazırdır" dedi.

Atıcı, şu ifadeleri kullandı:
"İttifakların ne olacağı belli olmaz. İYİ Parti yarın ayrılabilir, hakkıdır, biz ayrılabiliriz İYİ Parti’den, hakkımızdır. HDP destekler, desteklemez hakkıdır. Yani HDP seçmeninin ve İYİ Parti seçmeninin desteklemediği bir ittifakta da biz ancak muhalefette kalırız. Mesela AKP, HDP ile ittifak yapmıştı çözüm sürecinde hop çöpe gitti. Şimdi MHP ile ittifak yapıyor. Yarın kimle ittifak yapacağı belli olmaz. Hiçbir zaman hiçbir ittifak garanti, kalıcı, ilelebet sürecek değildir. O yüzden CHP’nin kendi öz gücüyle yükselmesi gerekir.

İttifaklar tabii ki sıkıntıya girebilir. Mesela, tezkerede ayrı oy kullandık. HDP ile biz “hayır” dedik. İYİ Parti “evet” dedi. Bu bir sorun mu, değil ama hayata bakışımızın nasıl farklı olduğunu gözler önüne seriyor aslında. Fakat bundan daha büyük sorunlarımız olduğu için biz demokratik bir ittifak içerisindeyiz. Yani biz tezkereye farklı oy verdik diye “ittifak çatırdıyor” lafını çıkarmak doğru değil. Her parti kendi meşrebine, kendi ilkelerine, kendi tarzına uygun oylama yapar, oy verir. İYİ Parti ile bizim aynı ideolojiye sahip olmadığımızı zaten biliyoruz. Yani onlar ülkücü, biz sosyal demokrat ideolojiye sahibiz. Saadet Partisi muhafazakar ve İslami ideolojiye sahip. HDP’nin ideolojisi bambaşka."
 

chp ittifak millet ittifakı iyi parti seçim aytuğ atıcı akşener kılıçdaroğlu