CHP'li Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yetkisi yok sözlerine" tepki gösterdi

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir Youtube kanalında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kırgın olduğunu söyledi.

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleri tartışmalara neden olmuştu. Konunun ardından açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin’in "HDP’ye bakanlık verilebilir" sözkerine ilişkin, "Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş" diye konuşmuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, Gürsel Tekin açıklamaları için "şahsi fikirleri" demişti.

Karar TV Youtube kanalında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kırgın olduğunu ifade eden Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'nun "Yetkisi yok" lafıyla ilgili "Böyle laflar olur mu. Kaldı ki benim bu konudaki hassasiyetimi en iyi bilen o. Genel başkanımızın etrafında Dersim meselesinde ben vardım. Benden mevsimlik bir şey bekleyemezsin. En iyi sen bilirsin sayın genel başkan. Onun için kırgınım yani" dedi.

"YETKİSİ YOK, ETKİSİ YOK... BÖYLE LAFLAR OLUR MU?"

Tekin sözlerinin devamında, "Abi kardeşi ilişkilerinde olur böyle. Yetkisi yok, etkisi yok. Böyle laflar olur mu? Mal mı paylaşmışım ne demişim? Sayın Genel Başkan demedi mi? Evladım bir izleyin; bana getirin diye. Kaldı ki benim bu konudaki hassasiyetimi en iyi bilen o. Sayın genel başkanımızın etrafında şu anda caka atanlara söylüyorum. Dersim meselesinde genel başkanın yanında tek bir kişi vardı. O da Gürsel Tekin. Bu dönem Baykal dönemi aman ha siyasetimi riske sokmayayım mı dedim? Hayır aslanlar gibi gittim yanında durdum. Benden mevsimlik bir şey bekleyemezsiniz. Bunu en iyi sen bilirsin sayın genel başkan" dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna, "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye yanıt vermişti. Tekin'in yanıtına özellikle İYİ Parti'den tepkiler gelmişti.

 

CHP'li Gürsel Tekin'den HDP'ye bakanlık verilebilir açıklaması

gürsel tekin chp kemal kılıçdaroğlu gündem siyaset