CHP'li Atila Sertel'den çarpıcı iddia: "TRT'de 10 adet silah kayboldu!"

TAKİP ET

Sedat Peker'in açıklamaları sonrasında 15 Temmuz'daki kayıp silahlar konusu yeniden tartışılmaya başlandı. CHP milletvekili Atila Sertel, kayıp silahlar hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. Sertel, "İzmir'de TRT'de 10 adet silah kayboldu. Güvenlik elemanlarının kullandığı silahlar şu anda halen bulunamadı" dedi.

Organize suç örgütü yönetmek suçlamasıyla aranan Sedat Peker, 15 Temmuz'un ardından Süleyman Soylu'nun halka yetkisi olmadığı halde silah dağıttığını iddia eden paylaşımlar yapmıştı. Peker'in iddiaları sonrasında kayıp silahlar konusu tekrardan tartışılmaya başlandı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, İçişleri Bakanlığı'nın 2017 yılı faaliyet raporu istatistiğinde kayıp ve çalıntı silah sayısının 106 bin 704 olduğunu belirterek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya kayıp silahların akıbetini sordu. Soylu, bahse konu silahların "kayıp eşya ve belge" projesine işlenerek ülke genelinde arandığı ifade etti.

Söz konusu iddiaların ve açıklamaların ardından CHP Milletvekili Atila Sertel dikkat çeken açıklamalar yaptı. Halk TV'de "Türkiye Nereye" adlı programa katılan Atila Sertel, İzmir TRT'de 10 adet silahın kaybolduğunu iddia etti.

Sertel, şu ifadeleri kullandı;
“O dönemde pek farkına varamadık ama bunu iktidarın açıklaması gerekiyor. Sadece orada kaybolmadı, TRT’de 10 adet silah kayboldu. İzmir’de… Yani güvenlik elemanlarının kullandığı 10 adet silah şu anda halen bulunamadı. Bu da bulunamıyor. Bu kayıp silahlarla ilgili o gece dağıtıldığı söylendiği gibi, bırakılan silahların da alındığı söyleniyor. Ama muamma… Bunu biz bilemeyiz. Bunu bilecek kişiler, İçişleri Bakanı’dır, Milli Savunma Bakanı’dır… Silahın kaybolduğu noktasında, iktidarın da kabulü var. Ama ne kadar olduğunu bilmiyoruz.”
 

chp atila sertel trt silah kayıp silah