CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "İki aydır açıklanmayan cübbeli amiral olayının takipçisiyiz"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Özel konuşmasında tarikat evinde görüntülenen amiral skandalını hatırlatarak 'Cübbeli amiral olayı iki aydır açıklanmadı. Biz bu olayın takipçisiyiz' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, cübbeli amiral olayına ilişkin, "Cübbeli amiralin takipçisiyiz” dedi.

CÜBBELİ AMİRALİN TAKİPÇİSİYİZ 
Özel konuşmasında, bir Deniz Komutanı’nın makam aracı ile gittiği tarikat evinde görüntülenmesi skandalını hatırlatarak, “Cübbeli amiral olayının o günden beri takipçisiyiz. Neredeyse iki ay geçti. Her fırsatta bu sistemde çok hızlı karar alırım diyenler, bu soruşturmayı ilerletemedi. Cumhurbaşkanına hakaret olduğunda ertesi sabah 05.00’te evin kapısına gidenler, gözaltılar, tutuklamalar, ihraçlar yapanlar, herkesin vicdanını sızlatan cübbeli amiral konusunda herhangi bir yaptırım uygulamış değiller” dedi.

SUÇ İŞLERİ BAKANI 
Özel, Sedat Peker’in ülke gündemine oturan ifşa videoları hakkında da konuştu. 
Cumhur İttifakı’nın AKP, MHP ve mafyadan oluştuğunu söyleyen Özel, konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da suçlularla çekildiği fotoğraflara değinerek, 

“Bugün Cumhur İttifakı’nın AKP, MHP ve mafya sacayağından oluştuğu gün gibi açığa çıktı. Eğer değilse, AK Parti ile MHP’nin bu mafya oluşumuna karşı harekete geçmesi gerekir. Oysa birisi bir mafya liderini hapishanede ziyaret edip, ona kişiye özel af çıkarmıştır, bir diğeri bir başka mafya liderini yurtdışına nasıl çıktığını kendi bile anlamadan, nisan ayında geri geleceksin, aklanacaksın güvencelerini vererek yurtdışına yollamıştı. Kendisine verilen sözlerin tutulmadığını iddia eden birisi sürekli açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalara karşı, ülkede hepimizin huzurundan sorumlu olan bakan, huzursuzlandı. Adı İçişleri Bakanı ama fiilen her suçluyla fotoğrafı çıkan suç işleri bakanı, önüne gelene saldırmaya başladı. Neyin telaşı içinde olduğunu herkes merak ediyor” ifadelerini kullandı.

PEKCAN İÇİN SORUŞTURMA KOMİSYONU 
Özel, kendi aile şirketinden Ticaret Bakanlığı için dezenfektan satın alan Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ‘ın hukuken yargılanması amacıyla bir soruşturma komisyonu kurulması için imza vereceklerini açıkladı.

Özel, MHP’nin bu konudaki tutumuna dikkat çekerek şunları söyledi; 

“Bakanların hukuken yargılanmaları Meclis’te kurulacak bir soruşturma komisyonuyla mümkün. Bunun için 300 milletvekiline ihtiyaç var. Pazartesi gününden tezi yok, bütün milletvekillerimiz Pekcan için bir soruşturma komisyonu kurulması için imza vereceğiz. Meclisteki diğer muhalefet partilerinin imza vermesi noktasında girişimde bulunacağız. Ama sayı 300’e yetmiyor. Bunun için MHP’nin desteğine ihtiyaç var. Bakalım Sayın Bahçeli, kendi deyimiyle Türkiye’nin bütün dezenfektanlarını Haliç’e doldurup Pekcan’ı orada dezenfekte mi edecek yoksa komisyon kurulmasına imza vermeliyiz mi diyecektir. Önümüzdeki pazartesi gününe kadar Adalet ve Kalkınma Partisi bir adım atarsa, onların eksik kalacak imzalarını tamamlamayı da biz taahhüt ediyoruz”

özgür özel cübbeli amiral chp