CHP'den yeni açılım! Oğuz Kaan Salıcı: "Kürt sorunu yoktur' demedik, bu sorun çözülmelidir"

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde HDP'li Ahmet Türk ile görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'dan yeni açılım sinyali geldi. Salıcı, "AKP yokken biz 'Kürt sorunu vardır, çözülmelidir' diyorduk. SHP zamanında hazırladığımız raporlar ortada. Yine sözümüzün arkasındayız bu sorun çözülmelidir. Çözüm sürecini eleştirmemizin nedeni de yöntemiydi" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Barzani yönetiminin yayın organı Rudaw'a konuştu.

Yeni bir 'çözüm sürecinin' sinyalini veren Salıcı, "AKP yokken biz 'Kürt sorunu vardır, çözülmelidir' diyorduk. SHP zamanında hazırladığımız raporlar ortada. Yine sözümüzün arkasındayız bu sorun çözülmelidir. Çözüm sürecini eleştirmemizin nedeni de yöntemiydi" dedi.

Salıcı, şu ifadeleri kullandı:
“Kürt sorunuyla ilgili CHP’nin eskiden beri demokrasi yoluyla çözülmesi gerektiğine dair bir vurgusu var. Henüz AKP kurulmamışken bizim CHP ya da siyasi geleneğimiz SHP, Kürt sorununun çözümü için raporlar hazırlar. Kürt sorunun önemli bir sorun olduğunu, üniter devlet yapısı içinde, demokratik yöntemlerle ve parlamento zemininde çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. CHP çözüm sürecini neden eleştirdi? Biz ‘Kürt sorununu böyle çözemezsiniz’ dedik. ‘Parlamento zeminine taşımanız lazım’ dedik. Kürt sorunu yok demedik.” AHMET TÜRK İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
CHP'ye katılan yeni üyelerin rozet takma töreni için geçtiğimiz günlerde Mardin'e giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, HDP'li Ahmet Türk ile evinde görüşmüştü.

Ahmet Türk ile Salıcı birlikte akşam yemeği yemiş ve ikili arasındaki görüşme yaklaşık 2 saat sürmüştü.

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı HDP'li Ahmet Türk'ü ziyaret etti

chp çözüm süreci kürt sorunu oğuz kaan salıcı rudaw barzani