CHP'den Meclis'e 'eğlence vergisi' sıfırlansın teklifi!

TAKİP ET

CHP milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, konserlerden ve eğlence yerlerinden alınan verginin, 2022 sonuna kadar sıfırlanması için kanun teklifi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, konserlerden ve eğlence yerlerinden alınan "Eğlence Vergisi"nin, 31 Aralık 2022'ye kadar sıfırlanması için kanun teklifi verdi.

Teklife göre, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten 31 Aralık 2022 tarihine kadar, konserlerden yüzde 10 ve biletle girilmesi zorunlu olmayan eğlence yerlerinden yüzde 5 oranında alınan eğlence vergisi sıfırlanacak.

Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınan eğlence vergisinin, sanatçıların bu dönemde karşılaştıkları mağduriyetlerden biri olduğu ifade edildi. Sattığı her konser bileti için hem KDV hem de eğlence vergisi ödemek zorunda olan, destek almadan konser düzenleyen bir sanatçının, 100 liralık biletten ancak 9 lira gelir sağlayabildiği belirtilen gerekçede, salgın nedeniyle konserlerini dijital mecralara taşıyan sanatçıların da eğlence vergisi ödediği vurgulandı.

chp meclis eğlence vergisi