CHP'den kritik ittifak açıklaması: Kimse fay hattı aramaya kalkmasın

TAKİP ET

Millet İttifakı'nda partiler arasında gerilim olduğu iddialarının ardından CHP'den kritik bir açıklama geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Kimse Millet İttifakı'nda fay hattı aramaya kalkmasın" dedi.

Muhalefetin “yeni sistem” taslağının anlatıldığı televizyon programına “salgın önlemi” nedeniyle sadece üç partinin temsilcisi katılmıştı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun bu duruma sitem ettiği iddia edilmişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Millet İttifakı'ndaki partiler arasında gerilim olduğu yönündeki iddiaların ardından açıklama yaptı.

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun akşam yemeğinde bir araya gelmesi hakkında konuştu.

Öztak, "Kimse boşuna Millet İttifakı’nda fay hattı aramaya kalkışmasın. Ülkeye demokrasiyi getirmek gibi son derece önemli bir görev olan partiler arasında çatlak falan olmaz. O yemek, Türkiye’nin öncelikle ve ağır sorunlarının tartışıldığı bir yemek. Ben o yemekte yoktum. Dolayısıyla ne konuşulduğunu bilemem. Ama biliyorum ki o yemekte ittifak da görüşülmüştür. Türkiye’nin bütün sorunlarını çözecek ittifak Millet İttifakı’dır” dedi.

chp faik öztrak millet ittifakı ahmet davutoğlu iyi parti akşener davutoğlu ittifak