CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu çıkışı: "İttifak içinde bir kabul gördüğünü görüyorum, en yakın aday o"

TAKİP ET

6 muhalefet partisi liderinin gerçekleştirdiği toplantının ardından CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak'tan açıklama geldi. Toprak, "En yakın aday Kemal Kılıçdaroğlu gibi duruyor" dedi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin Genel Başkanları Cumartesi günü ilk kez bir araya geldi ve 5.5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, görüşmeye ilişkin olarak konuştu.

Cumhuriyet’in haberine göre, Toprak, “Ben, seçime yönelik bir kaygı duymuyorum. Millet İttifakı, toplumdaki ayrışmayı ortadan kaldıran bir yapıya doğru gidiyor. Tüm kesimleri içinde barındıran bir süreç yaşıyoruz. Seçim sonrasında ise çok dikkatli adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"EN YAKIN ADAY"
Öte yandan Toprak, “adaylık” açıklaması da yaptı. “Altı muhalefet partisi genel başkanının Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelmesi Kılıçdaroğlu’nun adaylığına giden bir adım mı?” sorusuna Toprak, şöyle yanıt verdi:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun ittifak içinde bir kabul gördüğünü görüyorum. Masadan onay çıkmadan bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak en yakın aday o gibi duruyor.”

chp erdoğan toprak kılıçdaroğlu ittifak aday seçim