CHP'den HDP'li Semra Güzel hakkında açıklama: Dokunulmazlığının kaldırılmasına "Evet" diyeceğiz

TAKİP ET

Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında CHP'den kritik bir açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına 'Evet' diyeceğiz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2017 yılında Adıyaman kırsalında düzenlediği operasyonda öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora'nın cep telefonu incelemesinde HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

CHP'den HDP'li Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle düzenlenen fezlekeye ilişkin, kritik bir açıklama geldi. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Soruşturmasının yürüyebilmesi açısından bu dosyaya özel olarak dokunulmazlığının kaldırılması noktasında 'evet' oyu kullanacağız" dedi.

Özel şöyle dedi:
 "HDP'li Semra Güzel büyük bir yanlış yapmış. Cumhurbaşkanının valilere, kaymakamlara, alay komutanlarına 'dokunmayın' dediği zamanda bir teröriste dokunmuş. Bu affedilir bir şey değil. Ama biz Semra Güzel'in örgüt kıyafetleriyle çektirdiği fotoğraf ve elindeki silahla çektirdiği fotoğrafın doğru olmadığını, bunun milletvekilliğiyle bağdaşır olmadığını, soruşturmasının yürüyebilmesi açısından bu dosyaya özel olarak dokunulmazlığının kaldırılması noktasında 'evet' oyu kullanacağız" dedi.

 

chp semra güzel hdp pkk terörist dokunulmazlık fezleke