CHP'den "darbeyi ima ediyorlar" suçlamasına açıklama

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'darbe' söylentilerine 'Bizim sözlerimizden darbe çıkmaz. CHP bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep demokrasiden yana olacaktır' yanıtını verirken, iktidara 'Eğer sandığı kendinize darbe olarak görüyorsanız ülke çok sıkıntılı bir durumda demektir' eleştirisini yöneltti.

Fox TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat Hafta Sonu programına katılan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçime gitmek istemeyeceğini belirterek, “Anketlere baktığınızda bu saatten sonra tek adamın yeniden seçilme umudu, bu rejimin devam etme umudu sandıktan çıkmaz. Biz bir seçim beklemiyoruz ama seçime kara verildiği andan itibaren her an seçim olacakmış gibi hazırız, çalışıyoruz” dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel'in sözlerinde darbeye ilişkin bir içerik ve ima olmadığını ifade eden Öztrak şunları söyledi:

SANDIK DARBE DEĞİLDİR
Eğer sandığı kendinize darbe olarak görüyorsanız ülke çok sıkıntılı bir durumda demektir. Benim de her zaman söylediğim gibi tek adam parti devleti rejimi korku ve telaş içindedir. Çünkü milletin taleplerine cevap verememekte ve sandık önüne geldiğinde milletin ilk fırsatta bu rejimi değiştireceğini bilmektedir. Ortada net bir tablo var. Ortakları, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üzerinden darbe girişiminde bulundu. Bu girişimi milletimiz, Silahlı Kuvvetlerimizin, polisimizin, bu ülkenin demokrasiye bağlı unsurları engelledi. 

ERDOĞAN'IN SEÇİLME UMUDU YOK
Sandığın ne zaman geleceğine tek adam rejiminde bir kişi karar veriyor. Sarayın başında bulunan AK Parti Genel Başkanı seçime gitmek isterse seçime gidecektir. Seçime gidip gitmeme konusu tek adamın iki dudağı arasındadır. Ama anketlere baktığınızda bu saatten sonra Erdoğan'ın yeniden seçilme umudu, bu rejimin devam etme umudu sandıktan çıkmaz. Biz bir seçim beklemiyoruz ama seçime kara verildiği andan itibaren her an seçim olacakmış gibi hazırız, çalışıyoruz.

canan kaftancıoğlu darbe iddiası chp faik öztrak son anketler