CHP'den Çin Büyükelçisine çok sert tepki: "O büyükelçi kulağından tutulup sınır dışı edilmeli"

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Çin Büyükelçisi, Sayın Meral Akşener'e ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na ayar veriyorsa ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti o Büyükelçi'yi kulağından tutup sınır dışı edemiyorsa yazıklar olsun

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan açıklaması için, "Çin Büyükelçisi, Sayın Meral Akşener'e ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na ayar veriyorsa ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti o Büyükelçi'yi kulağından tutup sınır dışı edemiyorsa yazıklar olsun" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu'nda, Çin Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabı üzerinden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ı hedef alan paylaşımına ilişkin konuştu. Altay, "Çin Büyükelçisi haddini bilecek. Çin Büyükelçisi, Sayın Meral Akşener’e ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na ayar veriyorsa ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti o Büyükelçi'yi kulağından tutup sınır dışı edemiyorsa yazıklar olsun" dedi.