CHP'de toplu istifa: Yönetim düştü, kayyum atandı!

TAKİP ET

CHP'de Tuzla, Ümraniye ve Sultanbeyli ilçelerinde yaşanan istifa krizleri Maltepe İlçe Başkanlığına yansıdı. CHP Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol, 9 yöneticinin istifa etmesinin ardından yönetimin düştüğünü söyleyerek 'İhanete uğradım' dedi.

Mevcut yönetim ve Belediye Başkanı ile anlaşmazlıklar yaşayan Maltepe CHP İlçe örgütünde 9 yöneticinin istifa etmesi ile CHP’nin Tuzla, Ümraniye ve Sultanbeyli ilçelerinden sonra Maltepe yönetimi de düştü. 

“BİRİLERİNİN ELİ OLDUĞU ÇOK AÇIK”
CHP Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada “İktidara yürüdüğümüz bu dönemde başarılı çalışmalara imza atarken bu istifaları doğru bulmuyorum. Bu yaşanan gerçekten şaşırttı. Hiç beklemediğim bir hareketti. Ben ihanete uğradım. Ne maksatla yönetim düşürüldü bilmiyorum. Yapılanda birilerinin eli olduğu çok açık” ifadelerini kullandı. 

CHP’YE KAYYUM ATANDI
Öte yandan CHP Maltepe yönetiminin düşmesi ile CHP İstanbul Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütlerinden sorumlu il başkan yardımcısı Eser Şenay, Maltepe İlçe Başkanlığına kayyum olarak atandı.

Şenay, kayyum olarak atandığı CHP İlçe Başkanlığında 45 gün aradan sonra seçim yapacak.

chp maltepe ilçe yönetim istifa