CHP'de Onursal Adıgüzel'in yerine gelen isim belli oldu

TAKİP ET

CHP'de 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen seçimin ardından görevden alınan Onursal Adıgüzel'in yerine gelen isim belli oldu.

CHP'nin 14 Mayıs'taki seçiminin ardından genel başkan yardımcılığı görevinden alınan Onursal Adıgüzel'in yerine gelecek isim belli oldu.

Gazete Pencere'nin haberine göre, CHP'nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı pozisyonuna Devrim Barış Çelik getirildi.

Çelik'in CHP Parti Meclisi'nde görev yapmasının yanı sıra Merkez Yönetim Kurulu'nda da yer alacağı ifade edildi.

DEVRİM BARIŞ ÇELİK KİMDİR?

Devrim Barış Çelik, 1978 yılında Kayseri'de devlet memuru bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İlköğrenimine Aydın Nazilli'de başlayan Çelik, ailesinin tayini nedeniyle İzmir Balçova Orhangazi İlkokulu'nda eğitimini tamamladı. Ortaöğrenimine ise Balçova Lisesi'nde başladı ve ardından İzmir Selma Yiğitalp Lisesi'ni bitirdi. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamlayarak mezun oldu. Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı ve bilim uzmanı unvanını elde etti. Şu anda aynı bilim dalında doktora tez çalışmalarına devam etmektedir.

Devrim Barış Çelik aynı zamanda Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı'nda da yüksek lisans eğitimine devam etmiştir.

Üniversite yıllarından itibaren pazar, piyasa ve kamuoyu araştırmaları yapan kuruluşlarda ve araştırma merkezlerinde çalışmıştır. Seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, seçmen davranışı, siyasal iletişim ve seçim hukuku gibi konular akademik ilgi alanlarıdır ve bu konularda birçok makale ve araştırma raporu kaleme almıştır. Ayrıca siyaset bilimi, siyaset psikolojisi ve siyasal davranış alanlarında üniversitelerde dersler vermiştir.

Seçim coğrafyası, sosyal ve siyasal araştırmalar ile veri analizi konularında danışmanlık yapmakta olup, turizm, gıda, reklam, sağlık ve inşaat gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı, üyelik ve icra kurulu üyelikleri yapmıştır.

Devrim Barış Çelik, İzmir Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ARTVİN DER) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Ege Karadenizliler Federasyonu (EKAF) Başkanlar Kurulu üyeliği ile İzmir Beşiktaşlılar Derneği Yönetim Kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) üyesi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesi.

CHP Gençlik Kolları’nda başladığı siyasete, Parti Okulu eğitmeni olarak devam etti, partinin görevlendirdiği çeşitli illerde üye temel eğitimi, eğitici eğitimi ve aday adayı eğitimleri verdi. CHP Genel Merkezi’nde seçim bildirgeleri, kampanya ve seçim stratejileri hazırlama komisyonlarında çalıştı, BYKP bünyesinde akademik toplantı, konferans ve çalıştaylarının organizasyonunda görev aldı.

24. ve 25. dönemde İzmir milletvekili aday adayı da olan Devrim Barış Çelik, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP'den İzmir 1. Bölge 12. sıra milletvekili adayıydı.

Müteaddit defalar mahalle, ilçe ve il delegeliği yaptı, CHP'nin 37. İzmir İl Kongresi’nde, "kurultay delegesi", 37. Olağan Kurultayı’nda ise Parti Meclisi (PM) Üyesi seçildi.

CHP PM Üyesi olarak "Doğu ve Güneydoğu/Doğu Masası Koordinatörü" ve "Saha Çözüm Masası Koordinatörü" görevlerini yürütüyor.

Onursal Adıgüzel CHP