CHP'de Antalya depremi! İl Başkanı Nusret Bayar görevden alındı

TAKİP ET

CHP'de Muhittin Böcek'in koronavirüs tedavisi sürecinde başlayan gerginlik il başkanının görevden alınmasıyla son buldu. Böcek, görevde başladıktan sonra yaptığı eleştirilerle gündeme gelmiş, CHP'den ayrılacağı ileri sürülmüştü.

CHP'de bir süredir kaynayan kazan haline gelen Antalya'da önemli bir gelişme yaşandı. Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, CHP Genel Merkezi tarafından görevden alındı. 

CHP'de bugün toplanan MYK toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya İl Başkanı ve yönetiminin görevden alınmasını teklif etti. Parti örgütü, örgüt yönetimleri ve yurtdışı örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise yönetimin değil, yalnızca il başkanı Nusret Bayar'ın görevden alınması gerektiğini belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NUN DEĞİL, SALICI'NIN İSTEĞİ OLDU
Kemal Kılıçdaroğlu tüm yönetimin görevden alınması teklifi kabul edilmezken, Salıcı'nın teklifiyle sadece il başkanı görevden alındı.

BÖCEK'İN ZİYARETİ SONRASINDA GELİŞTİ 
Görevden almanın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in geçen hafta Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından gerçekleşmesi dikkati çekti. Başkan Böcek, yaklaşık 4 aylık Koronavirüs tedavisinin ardından göreve geçen aralık ayında başladığında, Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanan Hüseyin Karakuş'u görevden alıp uzman olarak atamış, bu atamayı eleştiren CHP İl Başkanı Nusret Bayar ise "Daha göreve gelir gelmez böyle bir atama şık olmamıştır. Sonuçta başkanın tasarrufundadır ama örgütlerin tepkileri var" açıklamasını yapmıştı. 

GÖREVDEN ALINMADAN ÖNCE BÖCEK İLE FOTOĞRAF PAYLAŞMIŞTI
İl Başkanı Nusret Bayar'ın sosyal medya hesabından görevden alınmasından saatler önce yaptığı paylaşım ise dikkat çekti. Bayar, Kılıçdaroğlu'nu da etiketleyerek Muhittin Böcek ile görüşme yaptıklarını ve birçok konuda ortak çalışacakları mesajını vermişti.

Muhittin Böcek, CHP'den ayrılacak mı

Muhittin Böcek, İYİ Partili vekili mi hedef aldı? Çok sert mesajlar!

muhittin böcek nusret bayar