☰
✕

CHP'de 5 belediye başkanı hakkında ihraç kararı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul'da Kadıköy, Sancaktepe ve Sarıyer, Antalya'da ise Konyaaltı ve Alanya belediye başkanları hakkında ihraç kararı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) MYK toplantısı sonrası yeni ihraç kararları açıklandı. 

İstanbul'da Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ve Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu hakkında ihraç kararı verildi.

Öte yandan Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik için de ihraç kararı alındı. 

YENİ PARTİ KONGRESİ'NE KATILMIŞLARDI

İhraç kararı, belediye başkanlarının geçtiğimiz günlerde Yeni Parti kongresine katılması gerekçesiyle verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Müslim Sarı, şunları söyledi: 

"CHP üyesi olup başka bir siyasi partiye çalışmak çok açık bir disiplin suçudur. Hiç kimse CHP'nin içinde olup da başka bir siyasi partinin genel başkanına 'Genel Başkanım' diyemez. Etik olan, bu şekilde düşünen arkadaşların partiyle yollarını ayırmasıdır, siyasal tercihlerini yapmasıdır. Bazı belediye başkanlarımızla ilgili karar almak zorunda kaldık. 

5 belediye başkanımızın kesin çıkarma talebiyle tedbirli olarak YDK'ye sevkini MYK olarak kararlaştırmış bulunuyoruz. İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanımız Alper Yeğin, Sarıyer Belediye Başkanımız Mustafa Oktay Aksu ve Kadıköy Belediye Başkanımız Mesut Kösedağı'nı tedbirli biçimde disipline sevk etmiş bulunuyoruz. Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik için de aynı süreci işletiyoruz."

Soru üzerine Sarı, İstanbul İl Başkanlığına yönelik bir görevlendirmenin MYK'de gündeme gelmediğini söyledi.