Cezaevinde koronavirüs vakası!

TAKİP ET

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda koronavirüs belirtisi taşıyan bir tutukluya yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan H.A'nın ishal, kırgınlık gibi şikayetlerle sağlık kurumuna sevk edildiği ve H.A'ya yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı söylendi.

BELİRTİ GÖSTERENLER İZOLE EDİLDİ
H.A'nın tedavi altına alındığını açıklayan Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde cezaevinde filyasyon kuralının uygulandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada "H.A'nın da kaldığı, adli suçluların bulunduğu koğuşlardaki tutuklu ve hükümlüler tedbiren hastaneye sevk edilmiştir. Hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklu ve hükümlü hastanelerde izole edilmişlerdir ve tetkikleri devam etmektedir, sağlık durumları iyidir. Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda İzmir'deki ceza infaz kurumlarında koronavirüse karşı alınan tüm tedbirler titizlikle uygulanmaktadır." İfadelerine yer verildi.

ronaldo messi neymar dünyanın en değerli futbolcuları