Çernobil hala yanıyor

TAKİP ET

Ukrayna'nın Çernobil Bölgesinde 4 Nisan 2020 tarihinde başlayan orman yangını hala tamamen söndürülemedi.

Ukrayna Acil Durumlar Servisinin konuyla ilgili açıklamasında, “27 Nisan itibariyle Çernobil bölgesindeki Lubyanskiy, Parişevskiy, Dityativskiy ve Denisovetskiy ormanlıklarında yangın devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarında iki noktaya (Krıva Gora ve Rudkı köyleri) ağırlık verildi. Yangının meydana geldiği bölgedeki ağaç kalıntıları ve turba bataklığı yeniden yanmaya başladı.” diye bildirildi.

Dışlama Bölgesinde bugüne kadar toplam olarak 1059 itfaiyeci ve 234 adet araç, yangınla mücadele etti. Ayrıca yangın söndürme uçak ve helikopterleri, söndürme çalışmalarında 5 bin 130 ton su kullandığı kaydedildi. 
Açıklamada, Kıyiv Bölgesinde radyasyon seviyesinin normal düzeyde olduğu bildirildi. 

ON MİLYON GRİVNA TUTARINDA ZARAR

Çernobil, Dışlama Bölgesinde bulunan Kotovskiy Korusunda, 4 Nisan 2020’de Vladimirovka köyü yakınında başlayan yangının, devlete yaklaşık 10 milyon grivna zarar verdiği bildirildi. 

Ukrayna Devlet Dairesinin Çernobil Dışlama Bölgesi Yönetimi Ajansının konuyla ilgili açıklamasında, “Çernobil Dışlama Bölgesi Yönetimi Ajansı, Bakanlıklar ve Bakanlar Kurulu kayıplarının hesaplanması üzerinde çalışıyor. Ön verilere göre, kayıp miktarı on milyonlarca grivna tutarında” denildi.

GRİVNA
2 Eylül 1996 tarihinden beri Ukrayna'nın para birimidir. 

1 grivna= 0,26 tl

10 milyon grivna= 2 milyon 578 bin 62 tl
 

ukrayna ukrayna para birimi ukrayna parası ukrayna turu ukrayna dili çernobil yangın orman yangını