Cemal Enginyurt, Sedat Peker'in iddiaları için savcılara seslendi: Adalet bir gün herkese lazım olacak

TAKİP ET

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, Sedat Peker'in iddiaları için suç duyurusunda bulunarak savcılara seslendi. Enginyurt, "Adalet bir gün herkese lazım olacak" dedi.

Sedat Peker, Deli Çavuş isimli hesabı üzerinden çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Peker, 16 yıl boyunca Bank Asya yöneticiliği yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından SPK Başkanlığına getirilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun sermaye artırımı yapmak isteyen iş insanlarından rüşvet aldığını iddia etmişti.

CEMAL ENGİNYURT SAVCILARA SESLENDİ

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, Sedat Peker'in iddiasının ardından savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Video paylaşan Enginyurt, savcıları göreve çağırarak "Adalet bir gün herkese lazım olacak" dedi.

Enginyurt, şu ifadeleri kullandı:

"Sedat Peker yeniden belgeler, WhatsApp görüntüleri, yazışmalarla isimler veriyor. Ali Fuat Taşkesen, Serkan Talanoğlu, Salih Orakçı... Daha kimler, kimleri söylüyor. Suç duyurusunda bulundum, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ettim. Adalet Bakanı'na sesleniyorum; Gülşen'i tutuklayanlar, Sedef Kabaş'ı gece yarısı alanlar bu nasıl bir adalet?

Önüne gelen soymuş. Saray'dan başlayıp danışmanından en alttakine kadar herkes hırsızlıkta, dolandırıcılıkta zirve yapmış. Daha neyi bekliyorsunuz? Adalet Bakanı, Cumhuriyet Savcıları yapmış olduğum suç duyurusunu derhal işleme almalısınız.

Bu memlekette adalet tesis edilmeli. Biz adalet istiyoruz ve sizlere de sesleniyoruz; Adalet bir gün herkese lazım oalcak. Adaletli bir Türkiye'yi siz kurmasanız bile Millet İttifakı olarak adaleti Türkiye'ye yeniden getirecek ve yaptıklarınızın hesabını soracağız."

Cemal Enginyurt Sedat Peker savcı