Cemaat kaçak inşaat yaptı, İBB'yi tehdit etti: "İş başka noktalara gitmesin, piyasa karışmasın!"

TAKİP ET

AKP'li Çatalca Belediyesinin kontrolünde olan bölgeye İsmailağa cemaatine ait Rabıta Vakfı tarafından Nesin Vakfı'nın yanında yer alan araziye yapılan kaçan inşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince mühürlendi. 

İstanbul Çatalca’da yer alan Nesin Vakfı’nın yanındaki araziye geçtiğimiz yıl İsmailağa cemaatine ait Rabıta Vakfı’nın kaçak inşaat yaptığı açığa çıktı. AKP’li Çatalca Belediyesinin göz yumduğu kaçak inşaat, çevredekilerin şikâyeti üzerine İBB ekipleri tarafından durduruldu. 

BirGün’den İsmail Arı'nın ulaştığı İsmailağa cemaatine ait Rabıta Vakfı’nın Başkanı Murat Perçin, kaçak inşaat yaptıklarını doğrulayarak skandal açıklamalar yaptı. Perçin, “Söz konusu alan bir buçuk yıl önce bize bağışlandı. Burada da küçük bir restoran vardı ve alkollüydü. Onlarla konuştuk ve çıkardık. Bizim yerimiz burası, piknik yapıyoruz, toplanıyoruz ama namaz kılacak alanımız yoktu. Küçük bir mescid vardı ve yetkililerle konuştuk, ‘burayı büyütmek istiyoruz’ dedik. Bize, ‘yapın hocam’ yanıtını verdiler. Yani var olan bir yere ayarlama çektik” dedi.

“ORADA KIZLI ERKEKLİ KARMA KARIŞIK MANZARALAR VAR”
Perçin, “İBB ekipleri çalışmalarımızı durdurdu ve gece gündüz nöbet tutuyorlar” derken Nesin Vakfı’na ve orada eğitim gören çocuklara ilişkin “Orada kızlı erkekli karma karışık manzaralar var. Bizim elimizde resimleri var. İş başka noktalara gitmesin. İki tane ağaçtan dolayı memleket yandı. Ufacık bir yerden dolayı da piyasa karışmasın yani” şeklindeki savunması ile tehdit etti.

“BÜYÜKLERİMİZE SORMADAN HAREKET EDEN BİR CEMAAT DEĞİLİZ”
Çevrede yaşayan vatandaşların ‘Cemaat üyeleri mahallede silahlı olarak geziyor’ iddialarıyla ilgili ise Perçin, “Biz resmi makamlara ve büyüklerimize sormadan hareket eden bir cemaat değiliz. İş adamlarımız var ve hepsinin cebinde ruhsatlı silah var” dedi.

ismailağa ibb cemaat rabıta vakfı nesin vakfı