Cem Gürdeniz'e elektronik kelepçe takılacak, eşinden sert tepki!

TAKİP ET

Montrö hakkında 104 emekli amiralin yayınladığı bildiride de imzası bulunan Tümamiral Cem Gürdeniz'e de elektronik kelepçe takılacağı ortaya çıktı.

Türkiye’nin Montrö Sözleşmesinden çekilmesinin doğru olmayacağını belirten 104 emekli amiralin yayınladığı metin ülke gündemine oturmuştu. Bildirinin yayınlanmasının ardından 104 emekli amiral hakkında soruşturma açılmış 10 kişi gözaltına alınmış, 4 kişi ise ifadeye çağırılmıştı. Daha sonra emekli 14 amiral, adli kontrol şartı ile bırakılmıştı. 

Yayınlanan Montrö açıklamasında da imzası bulunan Tümamiral Cem Gürdeniz’e de elektronik kelepçe takılacağı öğrenildi. 

Eşi Rengin Gürdeniz, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile, Cem Gürdeniz’e elektronik kelepçe takmak için geldiklerini ancak evde bulamadıkları için yarın tekrar geleceklerini açıkladı. 

Atilla Kıyat'a elektronik kelepçe takıldı: Bu utanç bana ait değil

MAVİ VATAN KAVRAMINI İLK KEZ KULLANAN İSİM
Tümamiral Cem Gürdeniz, Mavi Vatan ismini ilk kez 14 Haziran 2006 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda düzenlenen Karadeniz ve Deniz Güvenliği konulu sempozyumda kullanmıştı. 

Rengin Gürdeniz’in açıklaması;

“Az evvel Mavi Vatan’ın babasına da kelepçe takmaya geldiler. Evde bulamadıkları için yarın tekrar geleceklerini söylediler, yarın sabahtan itibaren kendilerini bekleyeceğiz. Onlar da emir kulu biliyorum ama yapılan bu haksızlıklar da içimi acıtıyor.”

cem gürdeniz kelepçe amiral bildiri