Celal Şengör'den ilk açıklama! Öğrencisinin kalçasına tokat atmıştı!

TAKİP ET

Akademisyen Celal Şengör'ün bir Youtube programında kadın öğrencisinin kalçasına tokat attığını anlatmasıyla başlayan tartışmaların ardından yeni bir gelişme yaşandı. Hakkında idari soruşturma başlatılan Prof. Dr. Celal Şengör'den olay üzerine ilk açıklama geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün kadın öğrencisinin kalçasına tokat attığını anlatması tepki çekmişti. Prof. Dr. Celal Şengör yankı uyandıran olayla ilgili ilk açıklamayı “Neler Oluyor Hayatta” programına yaptı.

"CİNSEL TACİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"
Şengör’ün ifadelerine yer veren Hakan Ural, “Celal Hoca diyor ki; Ben asla, bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum. Asla bunda bir anormallik görmüyorum. Bana gösterilen tepkilerin birçoğunu da abartılı buluyorum” dedi

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI
Bu açıklaması tepkilere yol açan Şengör hakkında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü tarafından idari soruşturma başlatılmıştı.

İSTİFA KARARI
Celal Şengör'ün soruşturma kararı sonrasında İTÜ'den istifa kararı aldığı öğrenilirken, akademik yaşantısını yurtdışında sürdüreceği öğrenildi. Şengör'ün şu anda kamuoyuna açıklama yapıp yapmayacağı ise henüz kesinlik kazanmadı.

CELAL ŞENGÖR NE DEMİŞTİ?
Videoda Şengör, “Yanımda duruyor. O kadar kızdırdı ki Saniye'nin eteğini kaldırdım, kıçına bir tokat attım. Bu, dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. Babam bile böyle bir şey yapmadı dedi. Hah dedim eksik kalmış şimdi tamamlandı” ifadelerini kullanmıştı.

celal şengör öğrenci itü