Çekya'ya giden Erdoğan'ı Egemen Bağış karşıladı

TAKİP ET

Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Toplantısı'na katılmak için Çekya'nın başkenti Prag'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Egemen Bağış karşıladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından gündeme getirilen Avrupa Siyasi Topluluğu’nun (AST), ilk toplantısı bugün Çekya’nın başkenti Prag’da yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı toplantıya toplamda 44 lider katılacak.

Toplantı için Prag'a gelen Erdoğanı, Prag Vaclav Havel Havaalanı'nda Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Prag'a geldi.

LİDERLERLE GÖRÜŞECEK

Avrupa Siyasi Topluluğu, ilk zirvesini Çekya'nın başkenti Prag'da yapacak. Zirveye Avrupa Birliği'ne üye 27 ülke liderinin yanı sıra 17 ülkenin devlet ve hükümet başkanı da davet edildi. O ülkeler arasında Türkiye de var.

Prag kalesindeki zirvede açılış oturumu sonrası eş zamanlı yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecek. Barış ve güvenlik, enerji, iklim, ekonomi gibi oturumlarda liderler Avrupa'nın geleceğini değerlendirecek.

 

Çekya Erdoğan Egemen Bağış