Cari işlem açığı Şubat'ta 1.23 milyar dolar olarak gerçekleşti

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin cari işlemler verisini açıkladı. Buna göre şubatta cari işlem açığı 1.23 milyar dolar olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

 Bir önceki yılın şubat ayında 117 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabında bu yılın aynı ayında 1 milyar 230 milyon dolar açık gerçekleşti. Merkez Bankası’na göre bunda, ödemeler dengesi tablosundaki dış ticaret açığının bir önceki yılın aynı ayına göre 1 milyar 172 milyon dolar artarak 1 milyar 901 milyon dolara ve birincil gelir dengesi açığının 222 milyon dolar artarak 729 milyon dolara yükselmesi etkili oldu.

  Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise bir önceki yılın şubat ayında 3.225 milyon dolar fazla verirken, bu ayda 2.567 milyon dolar fazla verdi. Hizmetler dengesi kaynaklı net girişler, bir önceki yılın aynı ayına göre 315 milyon dolar artarak 1.492 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 Hizmetler dengesi altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler, bir önceki yılın aynı ayına göre 41 milyon dolar tutarında artarak 855 milyon dolara yükseldi.


 

i̇stanbul bebek yalı parti ceza koronavirüs cadılar bayramı