Canan Kaftancıoğlu hakkında 'zorla getirme' kararı çıkarıldı!

TAKİP ET

Fahrettin Altun'un evinin Suat Özçağdaş tarafından fotoğraflanmasıyla ilgili davada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş tarafından fotoğraflanmasıyla ilgili hakkında 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanmasına başlandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tensip zaptında duruşmaya gelmemesi halinde hakkında zorla getirme emri düzenleneceği ihtar edilmesine rağmen duruşmaya katılmayan Canan Kaftancıoğlu hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Suat Özçağdaş'ın İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ailesi tarafından kullanılan bahçeli evi görüş alanına alarak kendisine ait cep telefonuyla fotoğraf çektiği anlatıldı. İddianamede, kayda aldığı görüntüyü de partisinin il başkanı olan Canan Kaftancıoğlu’na göndermek suretiyle ifşa ettiği kaydedildi.

İddianamede, Fahrettin Altun'un avukatının savcılığa müracaat ederek, Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabından yaptığı “CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir, yine gidecektir. CHP ilçe başkanına kamunun malını koruduğu, halkın hakkını hukukunu gözettiği için kimse dokunamaz” şeklindeki yazılarla atılı suçları işlediğini ihbar ettiği belirtildi.

İddianamede, Kaftancıoğlu’nun “suç işlemeye tahrik” ile “suçu ve suçluyu övme” suçlarından 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

kaftancıoğlu canan kaftancıoğlu dava fahrettin altun