Çamlıyayla'daki 'Nutuk' skandalına Mersin İl Milli Eğitim'den açıklama

TAKİP ET

Mersin'de Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eseri Nutuk'un dağıtılmasını yasakladı. Yasaklama gerekçesi olarak da Nutuk'ta Osmanlı'nın son Padişahı Vahdettin'e yönelik "Soysuzlaşmış, alçak" gibi ifadelere yer verilmesi gösterildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal için soruşturma başlatıldı. 

Ülkü Ocakları'nın, Mersin Çamlıyayla'da okullara ücretsiz olarak dağıtmak istediği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eserinin dağıtımı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından yasakladı. Yasaklama gerekçesi olarak da Nutuk'ta Osmanlı'nın son Padişahı Vahdettin'e yönelik "Soysuzlaşmış, alçak" gibi ifadelere yer verilmesi gösterildi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşanan skandalın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, Mersin Çamlıyayla ilçesindeki okullarda “Gençler İçin Nutuk” kitabının dağıtmının yasaklanması skandalını incelemek için iki müfettiş görevlendirdiği belirtildi.



Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Twitter üzerinden "Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Gençler İçin Nutuk' kitabının okullarda dağıtımıyla ilgili, medyaya da yansıyan yazışmasına ilişkin olarak, Valiliğimizce konuyu incelemek ve soruşturmak üzere iki maarif müfettişi görevlendirilmiştir." açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim'den Nutuk skandalı: Okullarda dağıtılması skandal bir yazıyla engellendi

nutuk mersin çamlıyayla milli eğitim ülkü ocakları atatürk meb