Camide 11 Yıl Boyunca Devam Eden İstismar

TAKİP ET

Adana'nın Kozan ilçesindeki bulunan Ahmet Yesevi Camisi'nde görevli imam M.A, 11 yıl boyunca camideki Kuran kursuna gelen bir kız çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Mağdur Ç.K, ocak ayında Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadesinde, camideki Kuran kursuna başladıktan sonra cami imamı M.A'nın kendisine dürüm ısmarlama bahanesiyle camideki odasına çağırdığını "Beni kandırarak imam odasına götürdü. Kendisine masaj yapmamı istedi. Bana ‘Avratlardan daha gönüllüsün’ dedi. Sonrasında eğilmemi istedi” ifadesinde söyledi. 11 yıl boyunca yaşadığı istismarı anlatan Ç.K, “Beni ‘Seni kameraya çektim. Her gün buraya gelmezsen bu videoyu yayarım’ diyerek tehdit etti. Ben de korktuğum için her gün sabah 9’dan yatsı namazına kadar camide oluyordum” dedi.

İmamın Tehdidinden Korkmuş

İlk İstismar edildiğinde 9 yaşında olduğunu anlatan mağdur çocuk M.A’ya istemediğini defalarca söylemesine rağmen “Görüntülerini yayar seni rezil ederim” tehdidi nedeniyle korkttuğunu anlattı.

Her salı ve cumartesi günleri yatsı namazından sonra istismar edildiğini anlatan Ç. K, imamın kendisine zorla masaj yaptırdığını, pornografik filmler izlettiğini anlattı.

Temizliğini de Mağdura Yaptırmış

Her istismardan sonra odanın temizliğini kendisinin yaptığını anlatan Ç.K, “Rezil olmaktan korktuğum için her şeyi yapıyordum, gücüm yerine gelsin” diyerek kola ve baklava istediğini söyledi. İstismar olayının 11 yıl boyunca 2022'nin Aralık ayına kadar devam ettiğini anlatan Ç.K, babasının rezil olmasından korktuğu için şikayet etmek istemediğini söyledi. Olayın yakınları tarafından duyulmasının ardından M.A'nın önce inkar edip sonra kabul ettiğini anlattı.