Konya'da cami imamı, hutbede doktorları hedef aldı: "Sen olsan öldürmez misin, dövmez misin..."

TAKİP ET

Konya Selçuklu ilçesindeki bir caminin imamı, doktorları hedef aldı. İmam, hutbede "Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Bu doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir" ifadelerini kullandı. Skandal sözleri sarf eden imamla ilgili Konya Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya'nın hastanede silahla öldürülmesinin ardından Türkiye genelinde hekimler protesto gösterileri düzenledi ve grev kararı aldı.

Sosyal medyada Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan bir camide çekilen görüntüler ise tartışma yarattı.

Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesi'ndeki Kayalar Camii'nin imamı, Cuma hutbesinde, doktorları hedef aldı.

"SEN ÖLDÜRMEZ MİSİN, DÖVMEZ MİSİN?"

Doktorların dün iş bırakmasına tepki gösteren imamın, "İğne yapmaya gittin doktor dedi ki bugün grevdeyiz. Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin?" dediği duyuldu.

İmam, şu ifadeleri kullandı:

"Dün hastaneler görev yapmadı. Günlük tedavi olacak adam var. Bu neyi getirir? Bu daha fazla doktorun öldürülmesini getirir. Sen hastaneden boş döndün. Öldürmez misin sen?"

VALİLİK'TEN SORUŞTURMA

Diyanet'e bağlı çalıştığı ve "Devlet memuru" statüsünde olduğu öğrenilen imamla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sosyal medya ve kamuoyunda artan tepkilerden sonra imam hakkında soruşturma başlatıldı.

Konya Valiliği tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İmamın, cuma namazı öncesi söylediği sözlerle ilgili savunma alınacak. İmamın şu anda görevine devam ettiği ve herhangi bir açığa alma işleminin uygulanmadığı öğrenildi. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Diyanet konuya ilişkin  yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Konya’da görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülere ilişkin personel hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı 

Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Konya Selçuklu genç imam hatipliler derneği cami imamı istiklal marşı cami hutbe